STRAŠNO

BORILAČKI SVIJET U ŠOKU: Sudac krivom procjenom doveo u opasnost život već onesviještenog borca

Borilački svijet zgraža se nad zakašnjelom reakcijom, po čelniku UFC-a Dane Whitea najgoreg suca u slobodnoj borbi, stanovitog bivšeg suca spomenute najprestižnije MMA organizacije Stevea Mazzagatija.

Godine 2009., Dana White je gostovajući u “Opie & Anthony šou” iskritizirao MMA suca Stevea Mazzagatija istaknuvši kako je on najgori sudac ikad.

POVIJEST JE TRAJALA SAMO 14 DANA: UFC Conoru McGregoru oduzeo pojas prvaka

“Mazzagatti je sudac? Taj je*eni tip ne bi uopće niti smio gledati MMA na TV-u, a kamoli suditi. Mislim da je on najgori sudac u povijesti borilačkih sportova. Ikad! Užasan je. Mi ne biramo suce. Atletska komisija ih bira. Nije da ga ne volim. On je drag čovjek. On je stvarno drag čovjek, ali ne bi smio imati posla nigdje blizu borilačkih sportova”, kazao je predsjednik UFC-a, čije je riječi 2009. prenio borilački portal MMAfighting.com.

No, Mazzagatti nije poslušao Whitea i nastavio je suditi. Sad je na društvenim mrežama osvanuo novi slučaj u kojem je spomenuti sudac pokazao kako nije za taj posao i svojom zakašnjelom reakcijom i krivom procijenom doveo u opasnost filipinskog borca.

Naime, na jednom filipinskom MMA eventu Mazzagatti je svojim oklijevanjem itekako ugrozio život borca koji je po prekidu borbe ostao još neko vrijeme ležati bez svijesti. Za najnovije zagražanje MMA javnosti je tako kriv zakašnjeli prekid gušenja koje je potrajalo i u trenucima kada je poraženi borac već bio uspavan od svog protivnika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr