Poznati UFC borac šokirao čitav borilački svijet

Iznenadni doping testovi i dalje redovno donose brojne probleme UFC-u, a rezultati jednog od posljednjih provedenih pokazali su novi. Chael Sonnen također nije 'čist'.

11.6.2014.
11:29
VOYO logo

ESPN je u utorak navečer po našem vremenu objavio tu informaciju. Tako sada otpada i Sonnenov na UFC-u 175! I to nakon što je Wanderlei Silva odbio podvrgnuti se doping testu, i objave novog Sonnenovog protivnika Vitora Belforta.

Da ova priča bude još zanimljivija, i taj meč je bio pod malim upitnikom upravo zbog testosteronske terapije koju je Belfort koristio dulje vrijeme, a koja više u Nevadi nije dozvoljena, piše Fight Site.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na kraju je meč između Sonnena i Belforta koji se trebao održati na UFC-u 175 u Las Vegasu propao zbog Chaela koji je u svom organizmu imao dvije nedozvoljene supstance - anastrozol i klomifen.

//www.youtube.com/embed/NIdMXe9xDsU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UFC je upoznat s rezultatima iznenadnih doping testova i Sonnen će se o svemu očitovati kasnije tijekom dana", poručili su zasad iznimno kratko iz najbolje svjetske MMA organizacije.

Kada se doznalo da je Sonnen bio pozitivan na doping testu, svi su bili šokirani. Svi osim poznatog predsjednika UFC-a Dana Whitea koji svoju prvu reakciju na rezultate Atletske komisije nije želio povezati sa šokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja reakcija nije bila šok. Ta je stvar bila legalna. TRT je bio legalan i onda ga je Atletska komisija Nevade zabranila. Zbog toga će biti posljedica i takve stvari ne funkcioniraju tako.", kazao je White, te nastavio objašnjavati pozadinu priče:

"Moramo raščistiti neke stvari. Imali smo pet boraca od njih više preko 500 koji su koristili TRT i to je bilo dozvoljeno. Onda je Atletska komisija zabranila TRT i promijenila pravila. Samo dvije naše zvijezde osjećaju posljedice zabrane TRT-a, to su Chael Sonnen i Vitor Belfort. Volio bih kad nitko nikad više ne bi koristi TRT, ali komisija nije najbolje obavila posao kad je odlučila skinuti te momke s TRT-a", izjavio je White, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chael Sonnen želi imati djecu i potrebni su mu određeni preparati radi poticanja plodnosti. To je sad između Chaela i komisije, ali bolje su trebali postaviti pravila. Problem je postajao i kad je bilo legalno. Atletska komisija i liječnici su imali drugačija viđenja i to je uvijek bila noćna mora. Dobro je što su TRT ukinuli, ali sad ćemo se morati suočiti s posljedicama.".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo