BORILAČKI SVIJET JE NA NOGAMA: / Dogovorena je borba stoljeća, sudar titana težak milijardu dolara srušit će sve rekorde

Image
Foto: AFP
14.2.2017.
15:01
AFP
VOYO logo

Nakon mjeseci pregovora, prepucavanja i pisanja medija o navedenom, MMA borac McGregor i umirovljeni boksač Mayweather dogovorili su se oko detalja borbe koja će srušiti sve rekorde i kakvu borilački svijet još nikad nije vidio.

Predviđa se da će zarada premašiti milijardu dolara

Jer, radi se o borcima koji dolaze iz dvaju različitih sportova. Slobodne borbe i boksa. Pregovarači ove borbe pred bogatog Mayweathera stavili su bogatu ponudu koju Amerikanac nije mogao odbiti. Iznos koji mu je ponuđen se ne spominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pravni problem jest što je Ircu savezna država Nevada suspendirala boksačku licenciju zbog incidenta na posljednjem meču. "Borba stoljeća" kako se nazivao boksački meč Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, samo od pay-per-view servisa zaradila je više od 410 milijuna dolara. Iako se ne zna koliko bi McGregor i Mayweather dobili za predstojeću borbu, predviđa se da će zarada od PPV-a premašiti milijardu dolara.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Američki boksač Floyd Mayweather najviše je zaradio u protekom desetljeću od svih sportaša na svijetu, objavili su britanski mediji. Bivši svjetski prvak je u proteklih 10 godina zaradio čak 780 milijuna eura.

"Money", kako glasi njegov nadimak, je svoj posljednji meč u boksačkoj karijeri odradio 2017. kada je u Las Vegasu prekidom svladao MMA mega zvijezdu Conora McGregora. Bila je to njegova 50. pobjeda u isto toliko mečeva. Nakon toga je bilo govora o mogućem povratku, ali više nije odradio niti jedan profesionalni meč.

Bivši svjetski prvak je ukupno u karijeri zaradio više od milijardu eura, a samo su još dva sportaša ušla u klub milijardera - legendarni košarkaš Michael Jordan i golfger Tiger Woods.

NIJE TREBALO DUGO ČEKATI NA ODGOVOR: McGregor brutalno uzvratio na Mayweatherovu ponudu

The Sun također otkriva kako je McGregor odletio put Las Vegasa kako bi, između ostalog, i stavio svoj potpis na ugovor. Uoči polaska u Ameriku, "ludi Irac" dao je naslutiti što se sprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba bi mogla biti javno objavljena u sljedeća dva tjedna

"Letim u Las Vegas jer tamo imam mnogo posla. I UFC me želi kazniti sa 150.000 dolara zbog bačene boce vode na Natea Diaza. Nije bila boca, radilo se o limenci, ali svejedno. Ne želim sad s*ebati cijelu stvar ponovno. Sastat ću se i s boksačkom komisijom pa ćemo vidjeti gdje je taj papak Floyd".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi pišu i kako je izvor blizak McGregoru kazao za irski The Sun kako su Irac i Mayweather postigli dogovor oko detalja ugovora za borbu.

"Ugovor još nije službeno potpisan jer treća strana odlugovlači, ali detalji su dogovoreni. Borba bi mogla biti javno objavljena u sljedeća dva tjedna", kazao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo