MEGASPEKTAKL

BORILAČKI SVIJET JE NA NOGAMA: Dogovorena je borba stoljeća, sudar titana težak milijardu dolara srušit će sve rekorde

UFC prvak i uz Rondu Rousey najveća UFC-ova zvijezda Conor McGregor (28) konačno je postigao dogovor s bivšim neporaženim boksačem i svjetskim prvakom Floydom Mayweatherom (39) oko njihove multimilijunske borbe koja je već sad prozvana borbom stoljeća, javlja britanski tabloid The Sun.

Nakon mjeseci pregovora, prepucavanja i pisanja medija o navedenom, MMA borac McGregor i umirovljeni boksač Mayweather dogovorili su se oko detalja borbe koja će srušiti sve rekorde i kakvu borilački svijet još nikad nije vidio.

Predviđa se da će zarada premašiti milijardu dolara

Jer, radi se o borcima koji dolaze iz dvaju različitih sportova. Slobodne borbe i boksa. Pregovarači ove borbe pred bogatog Mayweathera stavili su bogatu ponudu koju Amerikanac nije mogao odbiti. Iznos koji mu je ponuđen se ne spominje.

Jedini pravni problem jest što je Ircu savezna država Nevada suspendirala boksačku licenciju zbog incidenta na posljednjem meču. “Borba stoljeća” kako se nazivao boksački meč Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, samo od pay-per-view servisa zaradila je više od 410 milijuna dolara. Iako se ne zna koliko bi McGregor i Mayweather dobili za predstojeću borbu, predviđa se da će zarada od PPV-a premašiti milijardu dolara.

000_apw1124057
Floyd MayweatherFoto: AFP

NIJE TREBALO DUGO ČEKATI NA ODGOVOR: McGregor brutalno uzvratio na Mayweatherovu ponudu

The Sun također otkriva kako je McGregor odletio put Las Vegasa kako bi, između ostalog, i stavio svoj potpis na ugovor. Uoči polaska u Ameriku, “ludi Irac” dao je naslutiti što se sprema:

Borba bi mogla biti javno objavljena u sljedeća dva tjedna

“Letim u Las Vegas jer tamo imam mnogo posla. I UFC me želi kazniti sa 150.000 dolara zbog bačene boce vode na Natea Diaza. Nije bila boca, radilo se o limenci, ali svejedno. Ne želim sad s*ebati cijelu stvar ponovno. Sastat ću se i s boksačkom komisijom pa ćemo vidjeti gdje je taj papak Floyd”.

Englezi pišu i kako je izvor blizak McGregoru kazao za irski The Sun kako su Irac i Mayweather postigli dogovor oko detalja ugovora za borbu.

“Ugovor još nije službeno potpisan jer treća strana odlugovlači, ali detalji su dogovoreni. Borba bi mogla biti javno objavljena u sljedeća dva tjedna”, kazao je izvor.

Povratak na Net.hr