SUDAR TITANA

BOKSAČKI SVIJET ČEKA SPEKTAKL: Dogovorena je borba godine između ‘brončanog bombardera’ i neporažene legende?

Svjetski prvak u teškoj kategoriji prema WBC verziji, ‘brončani bombarder’ Deontay Wilder bi trebao svoj pojas prvaka braniti protiv Luisa Ortiza, pišu američki mediji koji se pozivaju na dobro obaviještene izvore bliske borcima.

Ako se ovaj meč i dogodi koji je navodno planiran za 4. studeni i Barclays Centar u Brooklynu, domu NBA momčadi Brooklyn Netsa,, bit će to prava boksačka poslastica.

JOSHUA, SPAVAŠ LI MIRNO: Filip Hrgović bombardira fokusere, sprema se pokoriti svijet

Rezervirana čak dva termina u Barclays Centru

S obzirom da je promotor zadužen za organizaciju ovog boksačkog spektakla Lou DiBella rezervirao čak dva termina u Barclays Centru, boksački mediji javljaju da je druga opcija termina uz 4. studeni i 14. listopad.

Lou DiBella je bio zadužen i za promociju posljednjeg Wilderovog dvoboja koji je ovaj odradio pod paskom Premier Boxing Champions agencije u vlasništvu Ala Haymona. No, u čitavoj ovoj prili postoji i jedan problem.

Naime, Wilder bi treba obavezno braniti titulu protiv čovjeka kojeg jedino nije nokautirao, ali protiv koga je bio uvjerljiv i u siječnju 2015. godine uzeo pojas prvaka svijeta. Radi se o Bermanu Stiverneu.

No, kako je Wilder u prvom dvoboju bio prilično uvjerljiv, televizijske kuće nisu bile zainteresirane za revanš te borbe i Wilderovi menadžeri odlučili su dogovoriti drugu, medijski puno interesantniju opciju, a to je dakako Luis Ortiz i meč na Showtime televiziji.

Wilderov tim ima ideju

No, Wilderov tim ima ideju. Naime, isplatili bi Stivernea i na taj način ga nagovorili da svoje mjesto izazivača prepusti Ortizu. Neporaženi Kubanac u profesionalnoj karijeri ima 27-0 uz impresivna 23 nokauta.

Godine 2015. mu je bio oduzet pojas WBA prvaka svijeta jer je pao na doping testu. Deontay Wilder nekoliko je puta kazao da se ne želi boriti protiv Ortiza upravo radi dopinga, no sad se čini kako više ne razmišlja tako.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr