DAO DO ZNANJA

BACIO MU RUKAVICU U LICE: Mayweather izgubio strpljenje i javno poslao opaku poruku McGregoru

Bivši neporaženi boksački prvak, jedan od najvećih boksača svih vremena Floyd Mayweather (49-0), javno je prozvao najveću UFC zvijezdu Conora McGregora da se ‘konačno više prestane izmotavati i da potpiše ugovor o njihovoj međusobnoj borbi’.

Već duže vrijeme traje sapunica s Mayweatherom i McGregorom u glavnim ulogama. Nakon verbalnog rata putem društvenih mreža i medija, Amerikanac i “ludi Irac” došli su na korak od dogovora oko njihove spektakularne borbe koju bi htio vidjeti čitav borilački svijet.

NAJVEĆI BORILAČKI SPEKTAKL U POVIJESTI: Sudar titana težak više od milijardu dolara srušio bi sve rekorde

Borba bi se dogodila prema boksačkim pravilima

Jer, radi se o borcima koji dolaze iz dvaju različitih sportova. Boksa i slobodne borbe, a njihova borba dogodila bi se prema boksačkim pravilima. Jedini pravni problem jest što je Ircu savezna država Nevada suspendirala boksačku licenciju zbog incidenta na posljednjem meču, a McGregor je podnio novi zahtjev za istom. “Borba stoljeća” kako se nazivao boksački meč Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, samo od pay-per-view servisa zaradila je više od 410 milijuna dolara.

Zarada od PPV-a premašila bi milijardu dolara

Iako se ne zna koliko bi McGregor i Mayweather dobili za predstojeću borbu, predviđa se da bi zarada od PPV-a premašila milijardu dolara. Pregovarači ove borbe pred bogatog Mayweathera stavili su bogatu ponudu koju Amerikanac nije htio odbiti, a sad je na potezu McGregor koji je, prema pisanju britanskog tabloida The Suna prije nešto manje od mjesec dana, pristao na dogovor oko detalja borbe, no navodno sve stopira treća strana.

Međutim, prema riječima Mayweathera koje je uputio za kamere američkog ESPN-a, McGregor je taj koji, unatoč svoje dugom jeziku i konstantnom prozivanju Mayweathera, odugovlači s potpisivanjem papira koji jamče sraz ova dva velikana borilačkih sportova.

“Ako Conor McGregor stvarno želi u ring samnom, onda nek prestane izmotavati, glumit frajera i neka potpiše papire. Potpiši papire. Kazao si da si ti šef. Stoga samo potpiši papire i pusti da se sve dogodi”, kazao je Floyd Mayweather, javlja ESPN.

 

Povratak na Net.hr