AIBA SUSPENDIRANA: / Organizaciju boksačkog turnira na OI 2020. preuzima radna skupina

Image
Foto: Profimedia

Okupljeni na 134. zasjedanju u Lausanni članovi MOO-a su jednoglasno prihvatili preporuku izvršne komisije donesenu 22. svibnja

26.6.2019.
23:35
Profimedia
VOYO logo

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u srijedu potvrdio suspenziju Međunarodne boksačke federacije (AIBA) koja tako neće moći organizirati boksački turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Image
POZNATI BOKSAČ DOPINGIRAN? /

Šok u reprezentaciji Hrvatske na Europskim igrama

Image
POZNATI BOKSAČ DOPINGIRAN? /

Šok u reprezentaciji Hrvatske na Europskim igrama

Jednoglasno prihvatili preporuku izvršne komisije

Okupljeni na 134. zasjedanju u Lausanni članovi MOO-a su jednoglasno prihvatili preporuku izvršne komisije donesenu 22. svibnja koja je tada predložila suspenziju AIBA-e u organizaciji boksačkog turnira na OI u Tokiju iduće godine. AIBA je tako postala prva međunarodna federacija kojoj nije dozvoljeno sudjelovanje u organizaciji vlastitog sporta na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOO utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira

MOO je također u srijedu utvrdio detaljnu organizaciju kvalifikacijskih turnira koji će se održavati između siječnja i kraja ožujka 2020. u Kini (Azija i Pacifik), u Londonu za Europu, u Dakaru za Afriku i u Buenos Airesu za Amerike. Zadnji svjetski kvalifikacijski turnir će se održati u Tokiju u svibnju 2020. "Boksači će tako imati dvije prilike da se kvalificiraju za nastup na OI, na regionalnom turniru i i na svjetskom turniru", pojasnio je MOO.

Organizacija kvalifikacija povjerena je radnoj skupini

Organizacija kvalifikacija za olimpijski boksački turnir povjerena je radnoj skupini na čijem čelu je Japanac Morinari Watanabe, član MOO-a i predsjednik Međunarodne gimnastičke feder

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chowdhry doživotno suspendiran 2007. zbog financijskih malverzacija

AIBA trenutačno proživljava krizu. Pakistanac Anwar Chowdhry, predsjednik od 1986. do 2006., suspendiran je doživotno 2007. zbog financijskih malverzacija. Tijekom njegovog predsjedanja više sudačkih odluka na olimpijskim igrama pratile su sumnje vezane za korupciju, poput pobjede Južnokoreanca Park Si-huna nad Amerikancem Royem Jonesom Jr. na OI u Seulu 1988.

Iako je dokazano da su suci bili korumpirani, američki boksač nije dobio zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo