BEZ DLAKE NA JEZIKU

KLOPP KRITIZIRAO LIGU PRVAKA: Jedna stvar mu najviše smeta; ‘Ne možete to raditi, ne znam kako smjestiti te utakmice’

Više neće biti natjecanja po skupinama, već će klubovi igrati zajedničku ligu

Trener engleskog velikana Liverpoola Jurgen Klopp kritizirao je na konferenciji za medije novi format najelitnijeg europskog natjecanja, Lige prvaka. UEFA je predstavila novi format Lige prvaka u ponedjeljak, na dan kada je nogometni svijet zatresla vijest o novom natjecanju najmoćnijih klubova, Superlige, koja je u međuvremenu propala.

UEFA U SJENI FORMIRANJA SUPERLIGE DONIJELA ODLUKU O REFORMI LIGE PRVAKA: Prestižno natjecanje će biti neprepoznatljivo

Najveća promjena u Ligi prvaka je to što se ukida se natjecanje po skupinama i svakom se klubu osigurava igranje deset utakmica u zajedničkoj ligi. Svakom će klubu biti zajamčeno najmanje 10 ligaških utakmica protiv 10 različitih protivnika (pet domaćih i pet gostujućih), a ne šest utakmica protiv triju momčadi kao što je do sada bio slučaj.

GUARDIOLA POMEO POD S UEFINIM PLANOVIMA OKO LIGE PRVAKA: ‘Déjà-vu. Uvijek ista priča. Mi se zalažemo za jedno, a oni nam to naprave’

Broj utakmica se udvostručio

Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala, a posljednjih 12 klubova bi završilo natjecanje.

Zbog većeg broja utakmica (180 umjesto 96 sadašnjih u uvodnoj fazi, odnosno čak 225 po novom sustavu natjecanja, od početka do finala), igrat će se ne samo utorkom i srijedom, već i četvrtkom.

Jurgen KloppFoto: Profimedia

Te se promjene, najblaže rečeno, uopće nisu svidjele Kloppu.

“Ne možete samo stvarati nova natjecanja. Dobro je što neće biti Superlige, ali ni nova Liga prvaka nije dobra. Pokazala mi je UEFA tu ideju i rekao sam im da mi se ne sviđa, Imamo deset utakmica umjesto šest i ne znam gdje ih smjestiti”, porzučio je njemački strateg.

Povratak na Net.hr