BORI SE S BOLEŠĆU

KLASNIĆ UTRPAO SEDAM GOLOVA PA PORUČIO SVIMA: ‘Ne možete mi uzeti nogomet. Želim normalno živjeti’

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić oduševio je publiku kada je na malonogometnom turniru u dresu Werdera utrpao sedam golova Buchuma.

Posljendnjih tjedana dosta pozornosti dobio je u njemačkim medijima zbog činjenice da mu je tijelo odbacilo očev bubreg pa sada tri puta tjedno ide na dijalizu. Upravo je to bio razlog što je mu je Bild povestio tekst.

LEGENDA VATRENIH JOŠ UVIJEK TRPA: ‘Nikad još nisam zabio sedam komada!’

“Nitko mi ne može oduzeti nogomet. Moram se baviti sportom, ne mogu bez toga. Nekim ljudima je teško ići na dijalize, ali ne i meni. Ja želim živjeti normalno i ne ponašati se kao bolesnik”, rekao je Klasnić.

Profesor Ulrich Kunzendorf i stručnjak za bubrežne bolesti u Klinici u Kielu za Bild je prokomentirao stanje nekadašnjeg Vatrenog.

“Mora ići na dijalizu svaka dva ili tri dana, ali može živjeti sasvim normalno i baviti se psortom. Dapače, to je dobro za krvotok. Međutim, ne smije igrati na najvišoj razini te se perviše trošiti. Ali, dobro je za njega da se bavi sportom što je poticajno i za druge pacijente”, poručio je profesor Kunzendorf.

Ivan Klasnić završio je profesionalnu karijeru u Mainzu 2013. godine. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 41 utakmicu i zabio 12 golova.

Povratak na Net.hr