ISPALI IZ EUROPE

ISKRENI KEK DETEKTIRAO GLAVNI PROBLEM RIJEKE: ‘Još jednom je to došlo na vidjelo, svi u klubu izgubili smo vjeru u naš nogomet’

Rijeka se kolo prije kraja oprostila od europskog proljeća, ali ostaje veliki žal jer je momčad Matjaža Keka do treće minute nadoknade prvog dijela držala čvrsto vodstvo od 2-0, uz po jednu pogođenu gredu i vratnicu te još nekoliko šansi i odličnu igru.

“Još se jednom vidio problem Rijeke. Kad razmišljaju o igri, kad vjeruju sebe i suigrače, a nisu opterećeni i ne razmišljaju o vanjskim faktorima, dobro je, jer znaju igrati. A kad se uvuče strah, kad prestanu vjerovati, kad se plaše pogreške, onda nije dobro. Nešto nam fali, ali mislim da smo odigrali korektnu europsku utakmicu”, rekao je Matjaž Kek za HRT poslije susreta.

UTUČENI NOGOMETAŠI RIJEKE PRIZNALI U ČEMU SU GRIJEŠILI: ‘Fantastično prvo poluvrijeme, glupi gol i Livaja kao prevaga’

“Vjerovali smo u sebe. Igrači žele, ali onda dođe 47. minuta kada je potrebna koncentracija pa dobijemo taj gol…Neki igrači nisu na ti u ovakvim utakmicama”, dodao je trener Rijeke i nastavio.

RIJEKA SE OPROSTILA OD EUROPE: Kekova momčad imala dva pogotka prednosti, prokockala sve i završila u suzama

“Nije mi se malo sviđao kriterij suca, ali moramo se naviknuti da nije svaki kontakt faul”, rekao je.

“Rekao sam igračima nakon utakmice da ako neće vjerovati u svoje sposobnosti i suigrače imat ćemo takve probleme. I u ovoj utakmici ostali smo mišljenja da smo mogli još nešto napraviti. Čestitati im treba za 46 minuta i neke dijelove drugog poluvremena. Neki ako žele uspjeti u Europi… to je fizika, ponavljanje…” poručio je slovenski stručnjak.

Osvrnuo se i na igru Marka Livaje.

“Igra u formi i ima kvalitetu i može riješiti situaciju jedan na jedan… Dugo nam je trebalo da pokrijemo te prostore u koje je on ulazio. Teško nam je izdržati 90 minuta bez greške. Svi u klubu misle da smo izgubili vjeru u naš nogomet koji je bio kvalitetan…. Samo se postavlja pitanje tko je kriv. Svi smo krivi. Danas je prvo poluvrijeme pokazalo koliko je Rijeka sposobna ako igrači razmišljaju samo o sebi…”, završio je.

 

Povratak na Net.hr