KEK SLUŽBENO IMA NOVI POSAO: / Bivši trener Rijeke sjeda na užarenu klupu reprezentacije

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Pod Kekom Slovenija je nastupila 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

27.11.2018.
19:07
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Donedavni trener Rijeke Matjaž Kek (57) i službeno je imenovan novim izbornikom slovenske reprezentacije. Bit će to njegov drugi mandat na slovenskoj klupi nakon što je vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine. U prvom mandatu je u 49 utakmica ostvario po 20 pobjeda i poraza, te devet neodlučenih ishoda.

Drugi mandat

Pod njegovim vodstvom Slovenija je stigla do najvišeg mjesta na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA), 15. mjesta u jesen 2010. godine, a Kek je uz Srečka Kataneca jedini izbornik koji je Sloveniju vodio na neko veliko natjecanje. Pod Kekom Slovenija je nastupila 2010. na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi gdje je osvojila treće mjesto u skupini iza SAD i Engleske, a ispred Alžira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katanec je vodio Sloveniju na Europskom prvenstvu 2002. godine u Belgiji i Nizozemskoj, te Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i na oba natjecanja je bila zadnja u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loši rezultati

Kek će za kormilom slovenske vrste naslijediti TomažaKavčića (64) koji je u listopadu dobio otkaz zbog serije loših rezultata. Slovenska reprezentacija je pod Kavčićevim vodstvom odigrala sedam utakmica ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza.

Pobijedila je Crnu Goru u prijateljskom susretu, remizirala protiv Cipra u Ligi nacija, te upisala poraze od Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Cipra i Norveške. Tijekom karijere Kek je vodio i Maribor, Al-Ittihad, a na klupi Rijeke je 2017. osvojio naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo