KRIZA NA RUJEVICI

KEK NAJAVIO MOBILIZACIJU U RIJECI: ‘Hitno je potreban nekakav šok. Moj odlazak? Već sam rekao što mislim’

Dan nakon poraza od Austrije Beč u četvrtom kolu Europske lige trener Rijeke Matjaž Kek stao je pred novinare kako bi najavio utakmicu 15. kola hrvatskog prvenstva u sklopu kojeg idu na gostovanje kod Lokomotive.

Rijeci će ovo biti prilika da prekine niz od tri prvenstvena poraza zaredom, ali svjestan je slovenski stručnjak da im neće biti lako.

“Čeka nas zahtjevno gostovanje i protivnik koji nas je prošle sezone pobijedio i prekinuo niz bez poraza. Ekipa koja igra dobar i lijep nogomet, puno mladih igrača koji znaju i mi u problemima koji su očiti. Utakmica koja nam puno znači nakon ovih rezultata. Život ide dalje, nogomet se mora i dalje igrati i tako će ga igrati i Rijeka”, rekao je Kek,

S obzirom da je momčad u krizi nešto se mora promijeniti.

“Trenutak je za totalnu mobilizaciju. Mora se dogoditi nekakav šok, mora se dogoditi nešto između nas samih u svlačionici, to je potpuno jasno”, naglasio je Kek.

Otkrio je i da je razgovarao s upravom, ali detalje nije htio iznositi.

“Ova situacija sigurno je posljedica nečega i o tome treba pričati otvorenog garda. Ne događa se ovo zbog jednog pojedinca. Moj odlazak? O tom smo već pričali. Meni je najteže pričati o samom sebi. Već protiv Osijeka rekao sam što mislim. Odluka je na drugima. Klub ne smije biti talac nikoga. Zajedno ćemo donijeti najbolju odluku”, dodao je.

Uz to napomenuo je da je Mario Gavranović počeo trenirati te da će na njemu biti da kaže je li spreman za utkakmicu.

“Ako bude zdrav konkurirat će, ne znam zašto ne bi”, završio je.

Utakmicu protiv Lokomotive najavio je i vratar Rijeke Andrej Prskalo.

“Čeka nas težak protivnik koji je uvijek napaljen protiv nas. Vjerujem da ćemo se izdignuti iz krize u kojoj smo se snašli i ostvariti pozitivan rezultat”, poručio je.

Povratak na Net.hr