SLUŽBENO

KAUBOJI IPAK NEĆE IGRATI U HRVATSKOJ: Stigla potvrda, evo gdje će se s Francuzima i ostalima boriti za Tokio i gdje gledati utakmice

Dvije najbolje momčadi s tri turnira plasirat će se na Olimpijske igre u Tokiju

Svjetska rukometna federacija (IHF) potvrdila je da će se kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine održati kao što je i planirano. Kako je objavio HRS kvalifikacijski turnir broj 2 koji je planiran da se održi u Montpellieru, na kojem uz Francusku nastupaju Hrvatska, Portugal i Tunis, igrat će se od 12. do 14. ožujka ove godine kao što je i planirano.

DOBRO, A ŠTO ĆE BITI SADA S TURNIROM GDJE JE HRVATSKA? IHF otkazao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Norveškoj

Nema otkazivanja

“Ništa dakle od brojnih medijskih nagađanja da se turnir otkazuje, ili da će mu Hrvatska biti domaćin. Hrvatska je mogla biti domaćin samo u slučaju da je jedna od tri zemlje koje su u listopadu 2019. godine određene da budu domaćini, izborila Olimpijske igre na Europskom prvenstvu 2020. godine. Kako to nisu učinile ni Norveška, ni Francuska, a ni Njemačka, Hrvatska je ostala u čekaonici. Istodobno, IHF je obavijestio sve reprezentacije da nema novog slaganja skupina jer bi to ugrozilo regularnost svih ranijih odluka”, priopćili su iz Saveza.

 Jozo Cabraja / kolektiff

Nadalje, turnir broj 3, odnosno onaj kojem je domaćin Njemačka, gdje će se za olimpijske vize boriti domaćin, Slovenija, Švedska i Alžir, također se održati kako je i planirano u Berlin.

Prijenos na RTL-u

Za turnir broj 1, koji se trebao održati u Trondheimu, IHF traži novog domaćina. Zbog strogih epidemioloških mjera norveških vlasti, zaključeno je da se taj turnir ne može organizirati u toj zemlji. Na njemu nastupaju reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje.

Sva tri olimpijska kvalifikacijska turnira rukometašica kojima su domaćini Španjolska, Mađarska i Crna Gora, a na kojima se traži šest viza za Tokio, igraju se od 19. do 21. ožujka, kako je i planirano.

Sve utakmice Kauboja u sklopu kvalifikacija za Olimpijske igre moći ćete pratiti na RTL-u. Prva utakmica protiv Francuske na rasporedu je u petak 12. ožujka u 21 sat, dan kasnije, u subotu, u 18:30 igramo s Portugalom, a u nedjelu u isto vrijeme s Tunisom.

 

Povratak na Net.hr