KAUBOJE OČEKUJE TEŽAK ISPIT PROTIV BJELORUSIJE: / 'Ako idemo na visoki rezultat, izgubit ćemo utakmicu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kauboji će protiv Bjelorusa tražiti drugu pobjedu na Europskom prvenstvu

10.1.2020.
12:36
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Europsko prvenstvo u rukometu počelo je u četvrtak, 9. siječnja, a možete ga pratiti na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, kao i portale Net.hr, RTL.hr te Sportnet.

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je otvorila nastup na Europskom prvenstvu pobjedom 27:21, a u subotu Kauboje očekuje novi ispit - dvoboj s Bjelorusoijom koja će biti mnogo teži protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su reprezentativci održali konferenciju za medije na kojoj su najavili utakmicu s Bjelorusijom.

Problematična tranzicija

"Bjelorusi imaju široki roster i kvalitetnog izbornika. Opasni su, kako za nas, tako i za druge. Ako želimo napraviti rezultat, trebamo igrati iznimno taktički. Trebamo zaustaviti njihovu tranziciju", rekao je izbornik Kauboja Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Crne Gore u drugom poluvremenu naša obrana 5:1 je funkcionirala tako dobro kako dugo nije. Ne bih se složio s podcjenjivanjem Crne Gore, oni su, pogotovo u prvom poluvremenu, vrlo sustavno i strpljivo napadala našu obranu koja je bila vrlo porozna. U drugom poluvremenu opstruirali smo njihov protok lopte i više su gledali kako da zadrže loptu u posjedu nego da s njom naprave nešto prema naprijed. To je obrana koju smo igrali u Ateni i tako ćemo i dalje", proanalizirao je.

Dugim napadom do rezultata

Zatim je progovorio o ključnoj stvari protiv Bjelorusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako spriječimo njihovu tranziciju i napad na kombiniranu zonu, onda bi naše šanse bile veće. Moramo igrati vrlo disciplinirano, s dugim napadom. Ako idemo na visoki rezultat, izgubit ćemo utakmicu", zaključio je Červar.

Najopasniji igrači su im 23-godišnji kružni napadač Artsem Karalek koji igra u poljskom Vive Kielceu, a smatraju ga jednim od najboljih mladih pivota svijeta. Iz Vive Kielca dolazi i Uladislau Kuleš, još jedan jako mladi igrač. Ima 23 godine, a sa 206 cm visine iznimno je opasan s vanjske pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna koncentracija

"Bjelorusi su opasni, igraju obranu 6-0, a iz te obrane imaju jako dobri tranziciju. Trče svih 60 minuta i morat ćemo se dobro vraćati u obranu," kazao je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak izdvojivši dvojicu igrača.

"Kuleš i Karalek su im najopasniji igrači i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marino Marić također, smatra kako je Bjelorusija neugodan suparnik.

Subota u 16

"Bjelorusija je jak i opasan protivnik. Bit će to teška utakmica i morat ćemo pružiti svoj maksimum kako bi ostvarili pobjedu," poručio je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj između Hrvatske i Bjelorusije je u subotu u 16 sati, a u 18.15 sati se sastaju Srbija i Crna Gora.

Sve utakmice Europskog prvenstva bit će također dostupne na RTLplayu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo