KARLOVIĆU TEŽAK POSAO U FINALU: / Šesti tenisač svijeta i finalist Wimbledona prijeti čudesnom Hrvatu

Image
Image

Finalni dvoboj u Puneu započet će u 12.30 sati.

4.1.2019.
19:33
VOYO logo

Ivo Karlović je na pragu 40. rođendana stigao do 19. finala na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u polufinalu Tata Opena u indijskom Puneu 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa sa 7-6 (3), 4-6, 6-3 te će se u subotu boriti za svoj deveti ATP naslov protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je sa 6-3, 7-6 (3) svladao branitelja naslova Francuza Gillesa Simona te mu uzvratio za prošlogodišnji poraz u finalu.

Drugi najstariji finalist

Karlović je za svoju drugu pobjedu u drugom dvoboju protiv Darcisa trebao jedan sat i 55 minuta, a meč je završio sa 33 asa i postao prvi tenisač u povijesti koji je pogodio više od 13.000 neobranjivih servisa u karijeri. Ujedno je postao i najstariji finalist na ATP turnirima, nakon 1977. godine i legendarnog Australca Kena Rosewalla, koji je kao 43-godišnjak osvojio turnir u Hong Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

South Africas Kevin Anderson returns the ball to Serbia's Novak Djokovic during the Mubadala World Tennis Championship 2018 final match in Abu Dhabi, on December 29, 2018. - Djokovic won a fourth Mubadala World Tennis Championship title, coming back from a set down to beat Kevin Anderson 4-6, 7-5, 7-5. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)

I Kevinu Andersonu, šestom tenisaču svijeta, ovo će biti 19. finale u karijeri, a u subotu će biti u potrazi za svojim šestim naslovom. Iza Andersona je najbolja godina u karijeri u kojoj je stigao do finala u Wimbledonu, svog drugog meča za Grand Slam trofej, nakon što je 2017. bio finalist US Opena.

Tri poraza

Karlović je protiv Andersona igrao četiri puta, Južnoafrikanac je slavio u tri dvoboja, ali mu je Ivo dvaput predavao dvoboje, 2014. u Roland Garrosu nakon prvog seta, a iste godine u Delray Beachu nakon samo jednog odigranog gema. Karlović je jedinu pobjedu ostvario 2013. u polufinalu turnira u Bogoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dvoboj Ive Karlovića i Kevina Andersona u Puneu započet će u 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

ATP Pune - polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kevin Anderson (JAR/1) - Gilles Simon (Fra/3) 6-3, 7-6 (3)

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Steve Darcis (Bel) 7-6 (3), 4-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo