KARLOVIĆ POPRAVIO POLOVIČAN DOJAM HRVATA NA WIMBLEDONU: / Div sa Šalate sa 36 asa prošao u drugo kolo

Image
Foto: AFP

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo trećeg grand slam turnira sezone

2.7.2018.
18:31
AFP
VOYO logo

Ivo Karlović je pobjedom započeo svoj nastup na Wimbledonu svladavši u 1. kolu Rusa Mihaila Južnog s 4-6, 7-5, 7-6 (7), 6-3 nakon dva sata i 42 minute igre i 36 aseva "Diva sa Šalate".

Bio je je to dvoboj veterana - 39-godišnjeg Karlovića i 36-godišnjeg Južnog, koji je bolje počeo meč jer je u prvom setu čak dvaput oduzimao Karlovićev servis.No, Ivo je uspio bitno poboljšati svoje najjače oružje i u preostala tri seta nijednom nije dopustio Južnom da mu oduzme početni udarac, dok je Karlović protivniku dvaput napravio ključni "break" - kod 5-5 u drugom i kod 2-1 u četvrtom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je pala u trećem setu

Odluka je pala u trećem setu, kada je Ivo spasio set-loptu kod 4-5, da bi se u "tie-breaku" tog seta odigravala drama puna preokreta. Karlović je vodio s 3-0, pa je Južni nanizao čak šest poena zaredom, a Ivo spasio još tri, i to vezane set-lopte i nakraju osvojio set.

Tek druga pobjeda protiv Južnog

Bio je ovo njihov šesti međusobni meč, a do danas je Karlović protiv Južnog ubilježio samo jednu pobjedu, prije četiri godine u Halleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovića u 2. kolu čeka dvoboj s 64. na svijetu, Nijemcem Janom Lennardom Struffom, od kojeg je izgubio u jedinom međusobnom dvoboju prije četiri godine u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo