KAOS U SUSJEDSTVU: / Krvava tučnjava navijača, sve je gorjelo

Image
Foto: Screenshot: You tube

Sinoć je u Sarajevu došlo do velikih nereda između domaćih pristalica i navijača Lecha iz Poznanja uoči utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Lecha.

14.7.2015.
8:39
Screenshot: You tube
VOYO logo

Prema izvještavanju bosanskohercegovačkih medija, sve je počelo oko 20 i 30 u centru Sarajeva, na popularnoj Baščaršiji. U toj tučnjavi jedan 21-godišnji poljski navijač zadobio je ozljede ruke, nakon čega je završio u bolnici. Nekoliko sati nakon tog incidenta, negdje prije dvanaest sati u noći, došlo je do novog žestokog sukoba u kojem je sudjelovalo više desetaka domaćih navijača i poljskih huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navijačkim forumima, čini se kako su se navijači Željezničara i Sarajeva udružili kako bi pružili što jači otpor Poljacima, no to nije potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj drugi sukob koji je bio i najjači, dogodio se ispred jednog sarajevskog hotela. Prema pisanju Klix ba, navijači su u tom sukobu u Vogošću koristili palice, baklje i plastične stolice iz obližnjih ljetnih vrtova, a inventar hotela je polomljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vogošće je gorjelo, zapaljen i automobil

Autobus s kojim su došli poljski huligani potpuno je uništen, a zapaljen je jedan automobil i oštećeno je vozilo hitne pomoći. Vrijedi napomenuti kako je policija napravila veliki gaf. Prvo je jako loše reagirala u razdvajanju suprostavljenih navijača, a onda kod drugog žestokog sukoba trebalo im je jako puno vremena da dođu uvesti red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tučnjava se bila proširila na druge manje ulice i trajala je skoro dva sata dok se Poljaci nisu navijajući i pjevajući svojevoljno vratili u prostorije hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osamnaest osoba je povrijeđeno u navijačkim neredima (11 državljana Bosne i Hercegovine i sedam Poljaka), a hotel s poljskim huliganima je jutros okružen jakim policijskim snagama. Uviđaj sukoba još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo