KAOS NA ULICAMA BUENOS AIRESA: / Burna proslava prerasla u brutalan okršaj navijača i policije

Image
Foto: AFP

Na snimici se može vidjeti da su navijači bacali boce i druge predmete na pripadnike reda i sigurnosti.

10.12.2018.
10:40
AFP
VOYO logo

Nogometaši River Plate pobjednici su Copa Libertadoresa nakon što su u uzvratnom susretu finala u Madridu nakon produžetaka pobijedili Boca Juniorse 3-1 nakon što je prvi susret završio 2-2. Riveru je to četvrti naslov prvaka Južne Amerike, a prvi nakon 2015. dok je Boca upisala peti poraz u svom jedanaestom finalu.

Boca je povela u 44. minuti golom Daria Benedetta, izjednačio je Lucas Pratto u 68. minuti, River je stigao u vodstvo u 109. minuti golom Juana Fernanda Quintera, a pobjedu je potvrdio Gonzalo Martinez u posljednjim trenucima susreta. Boca je od 92. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Wilmar Barrios.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna uhićenja

Nakon utakmice tisuće navijača Rivera slilo se na ulice argentinskog glavnog grada Buenos Airesa. Međutim proslava je prerasla u kaos te je došlo do sukoba s policijom i brojnih uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva utakmica na La Bomboneri 11. studenog je završila 2-2, a uzvratni ogled na Riverovu Monumentalu trebao se igrati 24. studenoga, ali je otkazan zbog kamenovanja autobusa s igračima Boce. Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona kada su navijači Rivera kamenjem i bocama gađali autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore na autobusu. Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je završio u bolnici. Srećom, prošao je vez težih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo