KAO DA SU OSVOJILI EURO: / Pogledajte potpunu ludnicu u Albaniji!

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši reprezentacije Albanije dočekani su u Tirani kao pravi heroji nakon što su izborili plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, prvo veliko natjecanje u albanskoj povijesti.

12.10.2015.
18:03
Screenshot
VOYO logo

Nekoliko tisuća navijača okupilo se ispred zrakoplovne luke Majka Tereza u Tirani po povratku reprezentacije iz Armenije gdje je pobjedom 3-0 osvojila drugo mjesto u skupini iza Portugala. Reprezentativce je dočekao albanski premijer Edi Rama, a predsjednik Bujar Nishani dodijelio im je najviše civilno odlikovanje - Nacionalni orden časti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se ponizno zahvaliti našim nogometašima na povijesnom uspjehu. Do prije dvije godine nitko se nije usudio niti sanjati o ovakvom uspjehu," poručio je premijer Rama najavivši izgradnju novog nacionalnog stadiona u Tirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanija je povijesni plasman na neko od velikih međunarodnih natjecanja izborila gostujućom pobjedom u Armeniji 3-0. Nakon domaćeg poraza od Srbije, Albaniji je za francusku vizu trebala pobjeda i to je uspjela ostvariti. Gosti su poveli u 9. minuti autogolom Kame Hovhanisjana, a na 2-0 povisio je Berat Xhimshiti u 25. minuti . Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Armando Sadiku u 76. minuti.

Portugal je na koncu prvi u skupini sa 21 bodom, Albanija je druga sa 14 bodova, a Danska je treća sa dva boda manje. Srbija na četvrtom mjestu ima četiri boda, a posljednja je Armenija s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo