KAMIL STOCH OSTAO BEZ MEDALJE NA MALOJ SKAKAONICI: / Wellingeru zlato, Norvežanima srebro i bronca

Image
Foto: AFP

U nedjelju će se za odličja na manjoj skakonici boriti skakačice, a natjecanje skakača na velikoj skakonici na rasporedu je u subotu, 17. veljače

10.2.2018.
17:06
AFP
VOYO logo

Njemački skakač Andreas Wellinger osvojio je zlatnu olimpijsku medalju na manjoj skakaonici u Alpensia olimpijskom skakačkom centru, na prijelazu iz subote u nedjelju po korejskom vremenu, nakon dugotrajnog i vjetrom često prekidanog natjecanja, u kojem je vodeći skakač Svjetskog kupa i olimpijski pobjednik iz Sočija Poljak Kamil Stoch ostao bez odličja, iako je bio drugi nakon prve serije.

Wellinger je do svog prvog pojedinačnog olimpijskog odličja došao s petog mjesta u prvoj seriji (104,5 m), iskoristivši povoljan vjetar u kod drugog skoka, na kojem je doletio do 113,5 metara te izjednačio rekord skakonice u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladog, 22-godišnjeg Nijemca više nitko nije uspio maknuti s vrha pobjedničkog postolja. Norvežanin Johann Andre Forfang je skokom od 109,5 m u drugoj seriji osvojio srebrno odličje, a njegov sunarodnjak Robert Johansson je skokom od 113,5 m svoje deseto mjesto nakon prve serije pretvorio u brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podbačaj Poljaka

Nakon prve serije u vodstvu su bila dva Poljaka, Stefan Hula (111 m) ispred Kamila Stocha (106,5 m). U drugoj seriji su obojica skočili 105,5 m, što je Stochu donijelo četvrto, a Huli peto mjesto. Četvrti nakon prvog skoka, Nijemac Richard Freitag (106 m), na kraju završio kao deveti, jer je u drugoj seriji sletio na 102,5 m.

Natjecanje koje je počelo u 21.30 sati po lokalnom vremenu, potrajalo je gotovo tri sata i završilo iza ponoći, nakon brojnih prekida zbog promjenjivog vjetra. Dodatnu poteškoću za skakača predstavljala je niska temperatura (-13 Celzijecih stupnjeva) na kojoj su morali čekati kako bi izveli skokove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju će se za odličja na manjoj skakonici boriti skakačice, a natjecanje skakača na velikoj skakonici na rasporedu je u subotu, 17. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo