TOTALNE BUDALE: / Mislili da pomažu Mandžukićevu suigraču, pa ostali bez novca

Image
Foto: AFP

Ganska policija uhitila je 29-godišnjeg studenta koji se na društvenim mrežama pretvarao da je nogometaš Juventusa Kwadwo Asamoah, te na taj način izvukao novac od većeg broja ljudi.

26.6.2015.
7:00
AFP
VOYO logo

Prema izvještajima lokalnih medija, osumnjičeni Felix Adjartey Xyvkes kreirao je profil na Facebooku pod imenom ganskog reprezentativca. Na taj je način tijekom prošle godine prevario mnoge naivce, prodavši im priču da se nalazi u kampu u Italiji, te da se teško ozlijedio na treningu zbog čega mu je hitno potreban novac za oporavak.

Poslala mu iPhone

Iako bi bilo logično zapitati se zašto bi dobro plaćena zvijezda Juventusa skupljala novac za oporavak putem društvenih mreža, ipak se našla nekolicina lakovjernika koji su prevarantu uplatili novac na račun. Pravi Asamoah, novi suigrač našeg Marija Mandžukića koji je prije nekoliko dana potpisao za Juventus, nije imao profil na Facebooku i nije znao što se događa sve dok ga o tome nije obavijestio prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je nakon toga informirana i policija koja je pokrenula istragu, a domišljati je student uhićen prije nekoliko dana i to nakon što je od naivne poduzetnice uspio 'iskamčiti' iPhone vrijedan 700 dolara, uvjerivši je da ga želi pokloniti majci za rođendan, ali ne smije napustiti kamp u Italiji. To mu je bila posljednja u nizu prevara, a policija sada utvrđuje koliko je ukupno ljudi nasjelo na njegove priče i uplatilo mu novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo