KAKVA DRAMA NA CAMP NOU: / Rakitić asistent za Piquea, Benzema i Ronaldo šokirali Barcelonu!

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Real je šokirao Barcelonu na Camp Nou, slavio s igračem manje 2:1 u dvoboju 31. kolu španjolskog nogometnog prvenstva.

2.4.2016.
21:25
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

Utakmicu koja su domaćini posvetili legendarnom, nedavnom preminulom, Johanu Cruyffu, su osim preokreta obilježile i sudačke odluke. Hernandez Hernandez u prvom poluvremenu nije dosudio jedanaesterac za Barcelonu, ili barem slobodan udarac, kad je Sergio Ramos, koji je isključen pred kraj utakmice, trebao dobiti žuti karton zbog prekršaja na Messiju.

Baleu poništen pogodak

U nastavku, Realu je poništen Baleov pogodak nakon skoka i udarca glavom, zbog prekršaja Velšanina u napadu na Jordiju Albi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/uB0M

Modriću 90 minuta, Rakitiću 74

Ivan Rakitić na travnjaku je bio do 74. minuti kada ga je zamijenio Arda Turan. U redovima madridskog Reala Luka Modrić odradio je svih 90 minuta, dok Mateo Kovačić nije ni bio u momčadi Madriđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedo Real je došao na 69 bodova, dok Barcelona ima 76. Profitirao je i madridski Atletico koji je danas pobijedio Betis 5:0, a sad zaostaje za Kataloncima šest bodova. Definitivno, Real je ovom pobjedom spasio prvenstvo, do kraja ima još sedam kola i Barceloni neće biti nimalo lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona bolja u prvom dijelu

Prvu priliku na utakmici imala je Barca u 10. minuti, ali Luis Suarez ju je upropastio. Devet minuta kasnije Rakitić je pokušao sa vrha kaznenog prostora, lopta je išla u sami kut, ali vratar Navas uspio je sačuvati mrežu.

Najbolja priliku za Real u prvom poluvremenu imao je Benzema u 43. minuti. Carvajal je dobro ubacio, a Benzema sa osam metara iz voleja je pogodio 20. red tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca opet prva prijeti u nastavku, u 55. minuti Lionel Messi je sa 18 metara pokušao lobati vratara Reala, ali Navas odlično reagira. Ipak, u 56. minuti Rakitić je izveo korner, a Gerard Piqué glavom pogađa za vodstvo Barcelone 1-0.

Benzemin volej

Real je vrlo brzo poravnao, u 62. minuti Karim Benzema odličnim volejem pogađa za 1-1. Akciju su zakuhali Modrić i Marcelo. Real je nakon toga sve opasniji, pa u 82. minuti Cristiano Ronaldo pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dai.ly/x41mgck

No, minutu kasnije Real ostaje sa igračem manje, jer je stoper Sergio Ramos dobio drugi žuti karton. Ipak, u 85. minuti Cristiano Ronaldo na asistenciju Garetha Balea pogađa za pobjedu Reala 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA - REAL MADRID 1:2

Barcelona (4-3-3): Bravo; Dani Alves, Pique, Jordi Alba, Mascherano; Iniesta, Rakitić (od 74. Turan), Busquets; Neymar, Luis Suarez, Messi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid (4-3-3): Navas; Sergio Ramos, Dani Carvajal, Pepe, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos; Bale (od 89.Lucas Vazquez), Cristiano Ronaldo, Benzema (od 78. Jese)

Uživo:

93' - Gotova je utakmica, Real je pobijedio Barcelonu i približio se na sedam bodova u prvenstvu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Sjajnu priliku propustio je Arda Turan, u posljednjim trenucima pogodio je Casemira iz blizine.

85' - GOOOOOL! Cristiano Ronaldo! Sjajno je Portugalac primio loptu na prsa, uštopao i s lijeve strane iskosa matirao Brava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Crveni karton za Ramosa, nakon što je s leđa startao na Suareza. Dobio je drugi žuti i morao napusititi igru. Real će u posljednjih šest minuta imati igrača manje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Sjajan pokušaj Ronalda s lijeve strane, njegova lopta je "liznula" vratnicu. Real je u velikom naletu.

81' - Poništen pogodak Realu! Bale je zatresao mrežu Brava glavom nakon skoka, ali je sudac Hernandez Hernandez procijenio da je u tom skoku faulirao Jordija Albu. Ostaje 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Jese mijenja strijelca Karima Benzemu

74' - Arda Turan mijenja Ivana Rakitića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Dobra lopta za Neymara koji se ipak našao u zaleđu

62' - GOOOL!Real je izjednačio na 1:1! Strijelac je Benzema! Lijepo je Francuz u padu iz poluvoleja pogodio nabačenu loptu Kroosa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dai.ly/x41mgck

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Žuti karton za Rakitića

56' - GOOOOL! Barcelona vodi 1:0! Rakitić je izveo korner s desne strane, najviši je u skoku bio Pique koji je matirao Navasa. Drugi mu je to gol u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dai.ly/x41menp

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Sjajan udarac Messija izvrsno je obranio Keylor Navas. Vršcima prstiju Kostarikanac je skinuo Messijevu loptu. Argentinac čeka 500. gol u dresu Barcelone

48' - Slobodan udarac izveo je Messi s 26 metara, ponovno preko Navasovog gola

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, a objavljen je podatak kako je srušen rekord u posjećenosti na Camp Nou ove sezone, na tribinama je točno 99,264 gledatelja.

Prvo poluvrijeme

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme, na Camp Nou nema pogodaka. Posljednji El Clasico bez golova odigran je u studenom 2002. godine.

43' - Kakva šansa za Benzemu koji je pokušao šutirati iz voleja, ali je loptu poslao visoko iznad grede.

42' - Dani Alves sjano je potegnuo iz punog trka, ali je promašio okvir.

39' - Sudac je svirao prekršaj Jordija Albe na Ronaldu u napadu.

30' - Mascherano je dobio žuti karton zbog prekršaja na Baleu, a Ronaldo je iz slobodnog udarca gađao preko gola

27' - Požutio je i Luis Suarez koji je udario laktom Pepea

25' - Bravo je obranio Ronaldov udarac s desne strane, a potom je Bale promašio

24'- Messi je zaustavljen u prodoru, ali sudac nije dosudio najstrožu kaznu za domaćina, u kontaktu, na rubu šesnaesterca je bio Sergio Ramos kojemu bi to bio drugi žuti karton

19' - Dobar udarac Rakitića obranio je Navas

18 ' - Žuti karton za Carvajala, koji je prvo srušio Suareza, a onda Iniestu. Slobodni udarac za Barcelonu izvest će Messi, ali je s 27 metara ulijevo, gađao malo iznad grede

15' - Modrić je progirao Balea, ali je Barcelonina obrana otklonila opasnost

14' - U 14. minuti svi su gledatelji na nogama, plješću legendarnom Cruyffu

10' - Žuti karton za Sergija Ramosa koji je čini se, opravdano protestirao na nedosuđeni prekršaj Luisa Suareza. Neymar je potom prihvatio ispucanu loptu Claudija Brava i servirao je Urugvajcu, koji je promašio dosad najbolju priliku za Barcelonu.

3' - Messi je poslao sjajnu loptu prema Neymaru koju je jedva izbacio Sergio Ramos.

2' - Sjajnu priliku za Barcelonu upropastio je Busquets koji je napravio prekršaj na Pepeu.

1' - Počela je utakmica na Camp Nou, dvoboj Barceloninih i Realovih igrača koji vrijede milijardu i pol eura. Sudi Alejandro Jose Hernandez Hernandez.

20:25 - Uoči utakmice održana je minuta šutnje za Johana Cruyffa.

19:35 - Navijači Barcelone najavili su posebnu koreografiju posvećenu preminuloj legendi Johanu Cruyffu, a i Barcelonini igrači istrčat će u posebno dizajniranom dresu u spomen na svog slavnog igrača i trenera.

19:30 - Objavljeni su sastavi obje momčadi. Ivan Rakitić je u prvih 11 Barcelone, a Luka Modrić u Realovom početnom sastavu. Mateo Kovačić ovaj put nije se našao ni na klupi Reala. Na tribinama Camp Noua je i hrvatski izbornik Ante Čačić.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo