KAKO DO EURA: / Ovo je sve što trebate znati pred posljednji dan kvalifikacija!

Image

U utorak je na rasporedu posljednjih devet utakmica kvalifikacija za Euro 2016., a u igri je puno toga pa su i kombinacije brojne.

13.10.2015.
14:56
VOYO logo

Sigurni putnici u dodatne kvalifikacije su Ukrajina, Irska, Slovenija, Švedska i Danska. Mađarska je okončala kvalifikacije i trenutno je najbolja trećeplasirana reprezentacija, ima 15 bodova. Može ju preskočiti samo Turska, i to ako Turci u utorak svladaju Island i ako Kazahstan dobije Latviju. Onda će Turska imati 16 bodova i ići će direktno na EP, a Mađarska će u dodatne kvalifikacije.

Tri reprezentacije iz skupine B

U Skupini H Hrvatska će otići izravno na EP ako pobijedi Maltu, a Italija osvoji barem bod protiv Norveške. Ako Norveška bude slavila u Rimu, onda nas čekaju dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Skupina B tri momčadi bore se za treće mjesto i dodatne kvalifikacije, Bosna i Hercegovina, Izrael i Cipar. U posljednjom kolu sastaju se Belgija - Izrael, te Cipar - BiH. Ako BiH pobijedi sigurno je treća. Izrael može biti treći ako svlada Belgiju, a BiH izgubi ili remizira protiv Cipra. Dok Cipar može biti treći ako pobijedi BiH, a Izrael izgubi ili remizira protiv Belgije.

Tko će biti nositelj

I Nizozemska ima izglede da izbori dodatne kvalifikacije, ali samo ako pobijedi Češku, a Turska izgubi od Islanda. Ukoliko, uz Ukrajinu i Dansku, u dodatne kvalifikacije odu Hrvatska, te Bosna i Hercegovina, onda bi te četiri reprentacije trebale biti nositelji u ždrijebu dodatnih kvalifikacija prema trenutnom Uefinom koeficjentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2016. bit će održan 18. listopada u 11.15 sati u Nyonu. Prve utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 12. i 14. studenoga, a uzvrati između 15. i 17. studenoga.

Trenutni poredak reprezentacija koje bi mogle igrati u dodatnim kvalifikacijama prema Uefinom koeficjentu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Ukrajina 14. HRVATSKA 15. Bosna i Hercegovina 17. Danska 20. Švedska 21. Irska 22. Mađarska 24. Norveška 25. Turska 27. Izrael 29. Slovenija 45. Cipar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo