'Ovo su odlučujući trenuci'

KAKO ĆE FORMULA 1 IZGLEDATI NAKON PREKIDA ZBOG KORONAVIRUSA? Šef Ferrarija najavio mogućnost neočekivanih noviteta

Prema sadašnjem planu sezona bi trebala započeti Velikom nagradom Kanade, koja je na rasporedu 14. lipnja

Ljubitelji formule 1 trebaju se pripremiti na sve moguće scenarije po pitanju ovogodišnjih utrka Svjetskog prvenstva, od skraćivanja dana za treninge do mogućnosti da se pojedine utrke održe u siječnju sljedeće godine, izjavio je šef Ferrarija Mattia Binotto, a prenosi britanski SkySports.

ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA NEĆE BITI JOŠ SPORTSKIH DOGAĐANJA: Nakon utrke Formule 1, otkazan i teniski turnir

Pandemija izazvana koronavirusom već je prisilila organizatore Velikih nagrada Australije i Monaka na otkazivanje utrka, dok ih je šest zasada odgođeno. Prema sadašnjem planu sezona bi trebala započeti Velikom nagradom Kanade, koja je na rasporedu 14. lipnja. No, prema sadašnjem stanju u svijetu, posebno na tlu Europe i Sjeverne Amerike, za očekivati je da će se mogući start sezone pomaknuti još više prema ljetu.

Razmišlja se o više prijedloga

“U stalnom smo dijalogu. Osjećam, zajedno s ostalim vođama momčadi, da su ovo odlučujući trenuci”, izjavio je Binotto po pitanju mogućih scenarija za spas onoga što je ostalo od sezone formule 1 u 2020.

FORMULA 1 UKLJUČUJE SE U PROIZVODNJU MEDICINSKE OPREME: ‘Spremni smo sudjelovati i u ostalim područjima koja zahtijevaju brz i inovativan odgovor’

“Razmišljamo o više prijedloga; gušćem rasporedu utrka, mogućem održavanju dvije do tri utrke u siječnju, a razmatramo i ukidanje trening vožnji”, zaključio je vođa Ferrarijeve momčadi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr