TKO JE TU LUD: / Otkrivena velika sramota UEFA-e i FIFA-e!

Image
Foto: AFP

Osramoćeni nogometni dužnosnici Michel Platini i Sepp Blatter primat će svoje plaće unatoč osmogodišoj zabrani rada u tom sportu.

19.1.2016.
18:19
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, FIFA-in etički odbor suspendirao je dvojac jer je Blatter 2011. isplatio Francuzu oko dva milijuna švicarskih franaka na temelju usmenog dogovora za navodni savjetnički posao koji je Francuz obavljao u razdoblju od 1998. do 2002. godine.

Tako će će Blatter, potvrdila je Međunarodna nogometna federacija, primati plaću do izbora njegova nasljednika 26. veljače, dok je UEFA-a obrazložila da će Platini naknadu dobivati do daljnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju se odluke na žalbe

Oba visoka nogometna dužnosnika su, inače, uložili žalbe na odluku FIFA-ina etičkog odbora, a ako one ne budu po njih uspješne očekuje se da će ići i na Sportski arbitražni sud (CAS). S obzirom na to, očekuje se da bi Platini mogao prtimati svoju plaću do završetka svih žalbenih procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je, inače, za sezonu 2013/14 isplatila svakom od članova Izvršnog odbora oko 217 tisuća eura. Nadalje, članovi IO-a također su dobili i po 300 eura za svaki dan kada su bili na zadatku vezanom uz rad UEFA-e...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo