KAD SE VRAĆA HNL? / Krunoslav Capak odgovorio na pitanje koje zanima sve nogometne i sportske poklonike

Image

Središnjim ured za sport pripremio je prioritizaciju

4.5.2020.
15:06
VOYO logo

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite DavorBožinović najavio je u ponedjeljak da su pripremljene četiri odluke o epidemiološkim mjerama pri sklapanju braka i životnog partnerstva, pogreba, korištenju dječjih i sportskih igrališta i zadržavanju na javnim mjestima. Šefu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo KrunoslavCapak odgovorio je na pitanje vezano za povratak sportskih natjecanja.

VIDEO: 37:15

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Postoji klasifikacija sportova, to već znate. U nekim je sportovima kontakt vrlo blizak i tu moramo biti oprezni prilikom vraćanja treninga u njima. Popustili smo s mjerama neke vrste, u kontaktu smo i sa Središnjim državnim uredom s kojim ćemo sutra imati sastanak. SDUŠ je pripremio prioritizaciju povratka sportova u daljnjoj fazi. Razmotrit ćemo u utorak ujutro sve mogućnosti i donijeti neke sljedeće odluke. Popustit će se i s drugim mjerama u pogledu sporta, ali na svemu tome zajednički rade epidemiolozi i struka. Kada se vraćaju natjecanja? Dakle, u sljedećoj fazi", rekao je Capak. A sljedeća faza počinje 11. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to znači za HNL?

HNS-ov Izvršni odbor predstavio je nedavno tri opcije. Prva je propala, rok za objavu druge je u ponedjeljak 4. svibnja, a ona uključuje početak natjecanja 30. svibnja. Treća opcije je nastavak natjecanja 13. lipnja i završetak 2. kolovoza, a rok za objavu je 18. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo