NEOBJAŠNJIVO NASILJE

K-1 PRVAK PORUČIO NASILNICIMA SA SNIMKE: ‘Mangupi, četvorica na jednog, bit će vam lijepo kad vam dođem’; Oglasio se i klub jednog od napadača

Jedan od mladića koji je sudjelovao u premlaćivanju se bavi se kick boksom

Splitska policija u nedjelju je uhitila nasilnike koji su snimljeni kako se brutalno iživljavaju nad maloljetnim dječakom u Kaštelima, a sada je na sve reagirao i proslavljeni hrvatski kickboksaš i bivši K-1 prvak Antonio Plazibat.

UHIĆENA SU DVA MALA MANIJAKA SA SNIMKE: Dečku posudili 20 kuna, pa od njega tražili 2.000. Tukli su ga rukama i nogama…

Jedan od nasilinka je kick boksač te je on mladiću zadao udarac nogom u glavu od kojega je pao na pod. Sve se događalo u 11:30 u subotu u Kaštel Štafiliću. Na snimci se može vidjeti kako grupa mladih nasilnika reketari i mlati jednog dječaka. Od njega traže da donese novac te su mu dali rok od dva dana. Prema neslužbenim informacijama žrtva je mladić s posebnim potrebama.

Oglasila se i ravnateljica škole u koju je išao napadač, ali i žrtva. “”Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju”, kazala je ravnateljica za Dalmatinski portal. S napadačem je uvijek bilo problema, rekla je.

‘Čuo sam da tetko od vas trenira borilački sport, pa kako te nije sram?’

Plzibat je na sve reagirao u Instagram priči na svojem profilu.

“Koji ste mangupi, ha? Vas četvorica tuče jednoga? Bit će vam lijepo kada vam ja dođem malo pokazati kako se baca high-kick, kroše, gdje se drže ruke, kako se rade kružni… Glupani mali. Ovo kad gledaš toliko boli da sam sad u Splitu ja bih vas tražio, a ne policija. Retardi je**ni, da bili retardi. I čuo sam da netko od vas neki borilački sport trenira, kickboks ili nešto, kako te nije sramota? Umjesto da zaštitiš i staneš u obranu ti tučeš okolo. Je li te sramota? Doći ću ti ja pokazati malo na sparing kako se tuče i radi, što treba napraviti”, poručio je Plazibat.

Nakon incidenta oglasili su se iz Boksačkog kluba Leoind iz kojeg su istaknuli da je riječ o njihovom članu koji je sada automatski postao bivši.

“Gospodo, pojavila se snimka jednog od naših bivših članova kluba, ponavljam bivših, jer isti trenutak kad smo saznali da je naš bivši član na snimci, automatizmom se sam isključio, osuđujemo svaki oblik nasilja i svaki član odgovara za sebe i svoje postupke. Ponavljamo, osuđujemo svaki oblik nasilja. Hvala i ovo je automatski upozorenje za sve članove da kod nas u klubu ne trpimo i osuđujemo ovakve postupke, tolerancija na nasilje je apsolutna nula”, objavili su iz BK Leonid.

Povratak na Net.hr