JUŽNA PROTIV SJEVERNE HEMISFERE: / Novi Zeland protiv Francuza u reprizi finala SP-a

Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

Najnapetije Svjetsko prvenstvo u ragbiju dosad polako ulazi u završnicu, a ovog vikenda u Londonu i Cardiffu odigravaju se četvrtfinalne utakmice.

16.10.2015.
12:27
AFP, GABRIEL BOUYS
VOYO logo

U grupnoj fazi natjecanja svjedočili smo brojnim uzbudljivim trenucima i neočekivanim raspletima. Zanimljivo je da je u svim parovima četvrfinala jedan protivnik iz južne, a jedan iz sjeverne hemisfere, tako da obožavatelji ragbija diljem svijeta čekaju rasplet kako bi vidjeli koja hemisfera će dominirati prvenstvom.

JAR favorit protiv Walesa

U subotu u 17 sati u na stadionu Twickenham u Londonu sastaju se Južna Afrika i Wales, a u 21 sati na Millennium stadionu u Cardiffu Novi Zeland i Francuska. Wales ima veliki broj ozlijeđenih igrača, a iako je JAR na papiru favorit, na ovom prvenstvu nisu previše uvjerljivi, dok Wales sve oduševljava te bi uz veliku podršku s tribina mogao doći do pobjede. Južnoafrikanac Bryan Habana u ovom će susretu imati priliku postati igrač sa najvećim brojem polaganja na svjetskim prvenstvima. Trenutno je sa 15 polaganja izjednačio 16 godina stari rekord Novozelanđanina Jonaha Lomua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska lovi iznenađenje protiv Novog Zelanda

Prema dosad prikazanom, Novi Zeland slovi za favorita u susretu s dosad neuvjerljivom Francuskom, no povijest je na strani Francuza, koji su u više navrata u završnicama izbacivali Novi Zeland kada se nitko tome nije nadao. Mnogi su se prisjetili četvrtfinala iz 2007. kada je Francuska na istom stadionu iznenadila Novozelanđane i izbacila ih iz daljnjeg natjecanja. Ovaj susret ujedno je i repriza finala zadnjeg Svjetskog prvenstva, u kojem je Novi Zeland pobijedio 8-7.

Škotima protiv Australije treba senzacija

Prva nedjeljna utakmica susret je Irske i Argentine (14 sati Cardiff). U ovoj utakmici praktički nema favorita. Irska je odigrala odličnu utakmicu protiv Francuske i ako nastavi istim tempom, Argentinci će imati težak posao, dok je Argentina s druge strane reprezentacija koja je u zadnjih desetak godina najviše napredovala te od ekipe koja ispada u grupnim fazama natjecanja, prerasla u reprezentaciju koja se bori rame uz rame s najvećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici dana susreću se Australija i Škotska (17 sati, London), što je ujedno i utakmica u kojoj se očekuje najmanja neizvjesnost. Australija je ovdje apsolutni favorit te bi prolaz Škotske bio senzacija. Rasopored četvrtfinala:

subota, 17. listopada Južna Afrika - Wales (London, 17 sati) Novi Zeland - Francuska (Cardiff, 21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja, 18. listopada Irska - Argentina (Cardiff, 14 sati) Australija - Škotska (London, 17 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo