JOŠ JEDAN NOGOMETNI VELIKAN IDE U MIROVINU: / 'Gotovo je. Ne mogu više, tijelo više ne sluša'

Image
Foto: AFP

Legendarni talijanski nogometaš Andera Pirlo (38) potvrdio je da odlazi u mirovinu kada mu u prosincu istekne ugovor s FC New York Cityjem.

8.10.2017.
11:38
AFP
VOYO logo

"Gotovo je. Ne mogu više. Ne mogu igrati do pedesete. Tijelo više ne sluša. Često sam ozlijeđen i ne mogu igrati kako sam navikao. Ljetos samo bio kod Juventusovih liječnika i potvrdili su mi da više ne mogu igrati. Vrijeme je za mlađe. Sada sam više na klupi nego na travnjaku", kazao je Pirlo.

"U prosincu se vraćam u Italiju i bavit ću se nečim drugim. Hoću li biti Coneteov pomoćnik? Rano je govoriti o tome, moram razmisliti. Cijela moja generacija krenula je trenerskim putem. Ne znam je li bolje početi od velikog kluba poput Inzaghija ili postepeno kao Nesta. U nogometnu nije lako ništa predvidjeti. Prvo ću se odmoriti. Poslije 25 godina malo ću biti doma i održavati formu igrajući golf i tenis", poručio je kroz osmijeh Pirlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni veznjak najveći dio karijere proveo je igrajući u Milanu (2001.-2011.) da bi potom sljedeće četiri proveo igrajući za Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Milanom je među ostalima osvojio dva naslova prvaka, dvije Lige prvaka, talijanski Kup, Fifino svjetsko prvenstvo dok je s Juveom pridodao još četiri naslova prvaka, Kup i dva Superkupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u karijeri osvojio 17 trofeja, a s talijanskom reprezentacijom 2006. postao je svjetski prvak.

Odigrao je 755 klupskih utakmica i 116 za reprezentaciju. Zabio je ukupno 86 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo