Janković: Igrači Zvezde 7 meseci bez plate

Teška materijalna situacija na Marakani

30.11.2012.
14:24
VOYO logo

Trener fudbalera Crene zvezde Aleksandar Janković napravio je presedan na konferenciji za novinare uoči utakmice sa Vojvodinom u okviru poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata.

Umesto uobičajene prakse da priča o meču sa narednim rivalom, on je insistirao da ne bude novinarskih pitanja već je odlučio da se novinarima obrati u dvadesetominutnom monologu, prenosi Spotal. Janković je najviše pričao o teškoj materijalnoj situaciji u klubu koja se odražava na njegove igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U ovom trenutku priča se o milionima koji se duguju, priča se o prelaznom roku, ali se ne priča o tome da su igrači sedam meseci bez plate - počeo je Janković izlaganje.

U takvim okolnostima, kaže, njegovi fudbaleri dosta trpe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nema tog igrača ni u Realu ni u Barseloni koji bi igrao u takvim uslovima. Pretodni derbi bio je prvi u kome nisu bile obećane premije, ali su igrači ipak uspeli da preokrenu i tako pokazali da imaju dušu i karakter. Ovi igrači zaslužuju mnogo više poštovanja nego što je slučaj sada. Iz poštovanja prema poslu i prema njima morao sam ovo da kažem, jer odavno postoji pritisak da mnogi od njih nisu za Zvezdu - pita se trener kluba sa Marakane.

Janković je otkrio da su igrači trpeli strahovit pritisak, pogotovo pred "večiti derbi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prva teza od imenovanja Radne grupe je ultimatum da derbi mora da se dobije i to u klubu gde ne postoji niko, gde nema plata i ispalo je da smo najveći problem mi koji smo ostali. Očekuje se da mladi igrači nose pritisak, a oni su izgurali derbi, pa im je pred Užice postavljen novi ultimatum. Bole nas tri poraza u ligi, koje smo zaslužili, ali prošle sezone je bilo isto tako, a nije bio smak sveta. Ovaj tim ne bi trebalo rasturati jer ima 16 reprezentativaca.

U Jankovićevom obraćanju bilo je puno gorčine i na osnovu njegovih reči moglo je da se zaključi da očekuje veliku "čistku" na nivou ekipe i stručnog štaba u polusezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Priča se da neki igrači nisu za Zvezdu, ali ovaj tim u ovom trenutku treba ojačati, a ne raspuštati. U proteklih nekoliko godina dovođeni su sportski direktori, oko 100 igrača je prošlo kroz klub, ali rezultata nije bilo. Sada je tu Radna grupa koja proverava dugove, plate Radne zajednice svedene su na 22.000, i ja sad pitam, da li je na pomolu novi remont ekipe?

Janković je u dahu nastavio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zvezda duguje 50 miliona, a sada je najveći problem da li je na tabeli "minus pet" ili "minus osam". Nije najveći problem taj zaostatak od pet bodova, ali se sve prebacuje na igrače koji su očigledno istureno odeljenje. Moja je obaveza bila da ovo kažem pošto utakmice odavno spremamo u ovakvoj atmosferi - rekao je Janković koji je novo obraćanje javnosti najavio za ponedeljak za 12 sati kada bi trebalo da iznese neke nove detalje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo