Janko Tipsarević poražen u Šangaju

Srpski teniser završio je učešće na turniru već u prvom kolu, izgubivši od Marsela Granoljersa 6:4, 6:4

Španski teniser dobio je drugi od tri duela sa Tipsarevićem, a u drugom kolu čeka ga okršaj sa Novakom Đokovićem.

Granoljers je na početku oba seta napravio brejk i do kraja ga je rutinski sačuvao oba puta. Janko je igrao znatno ispod svog nivoa, a imao je i problema sa stopalom.

Meč je počeo relativno mirno, ali situacija se promenila već u trećem gemu, kada je Španac došao do brejk lopte i već prvu je realizovao za vođstvo 2:1.

Ispostavilo se da je to bio ključni trenutak u prvom setu – Janko je imao ogromnih problema sa riternom, a u desetom gemu je frustrirano uzviknuo: “Samo jedan ritern”, nakon što je ponovo poslao lopticu u aut.

Tipsarević je ukupno u prvom setu uzeo samo tri poena na servis suparnika, pa je slaba uteha bila dobra igra u ‘svojim’ gemovima – 6:4 za Španca.

Sličan scenario kao u prvom videli smo na početku drugog seta – već u prvom gemu Granoljers je napadom iz bekhenda stekao brejk viška. Janko je imao problema sa petom na levoj nozi, a Španac je igrao dobro i nije dozvoljavao Tipsareviću ni da stvori brejk šansu.

Jedinu brejk šansu Tipsarević je imao u šestom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi, što je Granoljersu omogućilo da preostala dva svoja gema dobie dosta lako.

Tipsarević je imao 14 vinera i 23 greške, dok je Granoljers upisao 19 direktnih poena i 16 neiznuđenih grešaka.

Povratak na Net.hr