SUSJEDA, ČESTITAMO

JANICE, I TI TO MOŽEŠ: Tina Maze pohvalila se svojim velikim životnim uspjehom

Umirovljena slovenska skijašica Tina Maze ostvarila je veliku pobjedu, ovaj put izvan snježnih staza. Diplomirala je na Mariborskom sveučilištu i postala profesorica razredne nastave.

Dvostruka olimpijska pobjednika i ukupna pobjednica Svjetskog kupa je svega godinu dana otkako je zaključila sportsku karijeru uspjela diplomirati na  temu “Uporaba e-obrazovnih internetskih tehnologija na razrednom stupnju”.

 


Vrhunski sport i obrazovanje mogu zajedno

Tina Maze sjajan je primjer da vrhunski sport može ići uz vrhunsko obrazovanje, što je bio glavni i jedini prigovor na novu ulogu Janice Kostelić kao pomoćnice za sport pri resornom Ministarstvu. Uostalom, četverostruka olimpijska pobjednica i trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa, ima i primjer u vlastitoj obitelji, jer njezin brat Ivica Kostelić studira povijest.

I poznata bivša slovenska skijašica Mateja Svet, koja je bila uspješna u ’80-im, nije zapustila školu, već je postala liječnica, specijalistica medicine rada.

Nije maturirala

Janica pored svojih skijaških obveza nije uspjela maturirati, no srednju školu nije završila ni deset godina po okončanju karijere. Velika većina smatra da joj nedostatak formalnog obrazovanja neće smetati u uspješnom obavljanju dužnosti doministrice.

Rektor Boras se nije proslavio svojom izjavom

Istovremeno, zasmetala je izjava rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa koji je po imenovanju naše najuspješnije sportašice svih vremena izjavio: “Nije bitno što nema iskustva i što nije maturirala”.

Iz ustiju rektora Zagrebačkog sveučilišta takvoj se izjavi uistinu nismo nadali. No, Borasova izjava na stranu, primjer Tine Maze, a nadamo se, uskoro i Ivice Kostelića, mogli bi i Janicu potaknuti na nastavak obrazovanja.

Povratak na Net.hr