JANICE, I TI TO MOŽEŠ: / Tina Maze pohvalila se svojim velikim životnim uspjehom

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Umirovljena slovenska skijašica Tina Maze ostvarila je veliku pobjedu, ovaj put izvan snježnih staza. Diplomirala je na Mariborskom sveučilištu i postala profesorica razredne nastave.

17.5.2016.
13:47
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Dvostruka olimpijska pobjednika i ukupna pobjednica Svjetskog kupa je svega godinu dana otkako je zaključila sportsku karijeru uspjela diplomirati na temu "Uporaba e-obrazovnih internetskih tehnologija na razrednom stupnju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunski sport i obrazovanje mogu zajedno

Tina Maze sjajan je primjer da vrhunski sport može ići uz vrhunsko obrazovanje, što je bio glavni i jedini prigovor na novu ulogu Janice Kostelić kao pomoćnice za sport pri resornom Ministarstvu. Uostalom, četverostruka olimpijska pobjednica i trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa, ima i primjer u vlastitoj obitelji, jer njezin brat Ivica Kostelić studira povijest.

I poznata bivša slovenska skijašica Mateja Svet, koja je bila uspješna u '80-im, nije zapustila školu, već je postala liječnica, specijalistica medicine rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije maturirala

Janica pored svojih skijaških obveza nije uspjela maturirati, no srednju školu nije završila ni deset godina po okončanju karijere. Velika većina smatra da joj nedostatak formalnog obrazovanja neće smetati u uspješnom obavljanju dužnosti doministrice.

Rektor Boras se nije proslavio svojom izjavom

Istovremeno, zasmetala je izjava rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa koji je po imenovanju naše najuspješnije sportašice svih vremena izjavio: "Nije bitno što nema iskustva i što nije maturirala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ustiju rektora Zagrebačkog sveučilišta takvoj se izjavi uistinu nismo nadali. No, Borasova izjava na stranu, primjer Tine Maze, a nadamo se, uskoro i Ivice Kostelića, mogli bi i Janicu potaknuti na nastavak obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo