JANICA DODJELILA DRŽAVNE NAGRADE I OBRADOVALA SPORTAŠE: / 'Stižu dva vrlo važna dokumenta za hr sport'

Image
25.11.2017.
15:47
VOYO logo

"Središnji državni ured za šport u završnoj je fazi izrade dva vrlo važna dokumenta za hrvatski šport i vjerujem kako će u ovoj istoj zgradi kroz koji mjesec biti usvojeni Zakon o športu i Nacionalni program športa koji bi trebali pomoći da naš šport prodiše punim plućima", kazala je u subotu Janica Kostelić i naglasila da će se u Nacionalnom programu športa biti predložen niz mjera za poboljšanje u svim područjima sporta, a da se Novim Zakonom želi uvesti kriterije za financiranje svih programa, od krovnih športskih organizacija do sustavnog financiranja infrastrukture te osigurati radnopravni status profesionalnih športaša.

"Već u ovoj godini proračun za šport je bio veći za 50 milijuna kuna, a u Nacrtu Državnog proračuna za 2018. godinu napravili smo nove pomake. Povećali smo izdvajanja za više od 30 milijuna kuna i tako nastavili trend rasta. Posebnu pažnju posvećujemo jačanju lokalnog športa te športu osoba s invaliditetom za koje ćemo putem natječaja i europskih fondova izdvojiti 22 milijuna kuna. Želimo šport učiniti dostupnim svima, želimo osvijestiti ljude o važnosti bavljenja športom u svrhu poboljšanja zdravlja i prevencije bolesti, ali isto tako, brinemo i za vrhunski šport. Od Nove godine nagrade za vrhunska športska postignuća bit će sto posto veće od dosadašnjih, također, osigurali smo izdvajanja za velike športske manifestacije, ali isto tako i za subvencioniranje školovanja za vrhunske športaše", naglasila je Janica Kostelić i obećala da će se Središnji državni ured za šport pobrinuti kako bi naš šport imao najoptimalnije uvjete za razvoj i daljnje kontinuirano postizanje uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Finale Davis kupa došle su uživo pratiti mnoge poznate osobe. Janica Kostelić

"Šport je u svojoj biti vrlo jednostavan - koliko daješ toliko ćeš i dobiti, a ti uspjesi ne mogu se mjeriti novcem koliko god mi svi ponekad gledamo svijet baš kroz tu prizmu. Nemojte trčati za novcem, trčite za sebe i zbog sebe i onda uspjeh ne bi trebao izostati" poručila je naša najbolja sportašica svih vremena i prva držana tajnica Središnjeg državnog ureda za šport zaželjevši da svi koji su u sustavu sporta rade zajedno na rješavanju izazova s razumijevanjem naših različitih uloga, nadležnosti i odgovornosti ali i sa zajedničkim ciljem, unaprijeđenjem hrvatskog športa na dobrobit svih naših građana.

Najviše državne nagrade na području sporta "Franjo Bučar", kao nagradu za životno djelo u 2017. godini, dobili su Zdenko Zorko, Zina Urlić te posmrtno Zdravko Hebel, dok su dobitnici godišnjih nagrada Deni Lušić, Dina Levačić, Edi Stipić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Ivica Tucak, Jozo Jakelić, Luka Lončar, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin i Vlado Lisjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo