IZVUČENI STARTNI BROJEVI ZA MUŠKI SLALOM: / Šest hrvatskih skijaša lovi titulu na Sljemenu

Image
Foto: Pixsell
5.1.2019.
19:27
Pixsell
VOYO logo

Norvežanin Henrik Kristoffersen otvorit će 10. izdanje muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u nedjelju održati na sljemenskom Crvenom spustu.

U trenucima dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin na Sljemenu slavila svoju četvrtu 'Snježnu kraljicu', skijaši su na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ždrijebali svoje brojeve. Baš kao i djevojke dan ranije, skijaši su na izvlačenje brojeva dolazili na klizaljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi starta Kristoffersen

Broj jedan izvukao je Norvežanin Kristoffersen, trenutačno peti u poretku slalomaša. "Iz utrke u utrku sve sam bolji, nadam se kako će tako biti i u Zagrebu. Ne razmišljam previše o uvjetima na stazi," poručio je Kristoffersen.

Drugi će se niz sljemensku stazu spustiti Švicarac Ramon Zenhaeusern, a kao treći Šveđanin Andre Myhrer. Rekorder sa četiri sljemenske pobjede i najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher izvukao je broj četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvijek je lijepo biti u Zagrebu'

"Uvijek je lijepo biti u Zagrebu, za ovaj grad me vežu lijepa sjećanja," kazao je Hirscher i potom pokušao otkriti formulu svoje dominacije u Svjetkom kupu. "Teško je govoriti o sebi. Možda je tajna u malo sreće, malo talenta i mnogo rada," kazao je Austrijanac sa smiješkom.

U nedjelju će u muškoj konkurenciji skijati šest naših skijaša - Istok Rodeš,Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić. Uz njih će po sljemenskom Crvenom spustu skijati i legendarni Ivica Kostelić u ulozi predvozača s kamerom uoči obje utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirscher je sljemenski rekorder

Hirscher je rekorder sa četiri sljemenske pobjede, dok su Talijani Manfred Mölgg i Giuliano Razzoli, Šveđanin Andre Myhrer, Austrijanac Mario Matt, te Francuz Jean-Baptiste Grange slavili po jednom.

Prva vožnja muškog slaloma počinje u nedjelju u 12.15 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 15.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo