U LOVU NA IZGREDNIKE

OBRAČUN S HULIGANIMA: Podignuta još jedna optužnica zbog divljanja na Euru

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjaka zbog izazivanja nereda na utakmici između hrvatske i češke reprezentacije na europskom nogometnom prvenstvu sredinom lipnja u Francuskoj, javlja Šibenikin.

To je već treća optužnica protiv navijača iz tog grada zbog nasilnog prekidanja utakmice na ovogodišnjem Euru. Ranije su podignute optužnice protiv dvojice muškaraca starih 20 i 28 godina.

Navedenom 29-godišnjaku stavlja se na teret da je 17. lipnja ove godine u 19,40 sati sudjelovao u neredima na stadionu francuskog grada Saint Etienneu.


“Nakon što je utakmica privremeno prekinuta u 86. minuti zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak,29-godišnjak je kao pripadnik veće grupe izgrednika, u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice, fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini te poticao druge izgrednike na nasilje i tučnjavu”, piše Šibenikin.

Općinski sud prihvatio je i prijedlog da se ovom navijaču produlji trajanje istražnog zatvora zbog straha od ponavljanja djela.

Drugu dvojica navijača, inače, puštena su da se brane sa slobode.

Povratak na Net.hr