DAVIS KUP

IZBORNIK OPTIMIST UOČI TEŠKOG GOSTOVANJA: ‘Marin i Borna će se prilagoditi, neće biti problema’

 Ivan Dodig se u ponedjeljak navečer priključio suigračima i sada je hrvatska teniska reprezentacija u punom sastavu u Liegeu uoči dvoboja 1. kola Svjetske skupine protiv domaćina Belgije koji će se igrati od petka do nedjelje.

Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja su nominirani za susret, a na treninzima im asistiraju Franko Škugor i Mate Delić, spremni da uskoče u slučaju potrebe.

Protiv Belgije na mekanoj zemlji

Susret s Belgijom igrat će se na zemljanoj podlozi koju su izabrali Belgijanci, pravom koje im automatski pripada kao domaćinima. Na konferenciji za novinare organiziranoj u utorak igrači su istaknuli da je podloga još uvijek mekana, no izbornik Željko Krajan u tome ne vidi razlog za zabrinutost:

“Nismo ni očekivali da igralište bude savršeno. Napraviti zemljanu podlogu iznad parketa nije lako. Jest, nadali smo se da će biti nešto ravniji, ali već danas je bolje nego jučer. Bit će jednak njima kao i nama, ali sigurno neće biti laki uvjeti”, rekao je Krajan.

Šestorica na treninzima

U Liegeu je hrvatska reprezentacija u vrlo jakom sastavu, sa čak šestoricom igrača. Zašto je tako?

“Ideja je nastala nakon što smo u nekoliko posljednjih susreta imali problema s ozljedama. Otkazivali su u posljednji tren i tada sam morao zvati svuda po svijetu četvrtog igrača, moliti ga da dođe u zadnji tren, tražiti onoga koji je uopće u mogućnosti doći. Bili smo u teškoj situaciji i možda smo jedina ekipa u Svjetskoj skupini koja je imala četiri igrača, nijednu rezervu. To se konačno promijenilo zahvaljujući potpori Hrvatskog teniskog saveza i sada nam je puno lakše što se toga tiče. Meni pogotovo, da ne dođemo u situaciju kao u Italiji prije nekoliko godina, kada se Antonio Veić ozlijedio prvog dana treninga i morao sam naokolo tražiti zamjenu. Ovako je bolje: imamo igrača koji od početka trenira s nama, u istim uvjetima i to je veliko olakšanje i za mene i za cijelu ekipu.”

Dugo traje prilagodba

Je li moguće već sada procijeniti formu igrača koji su nominirani za nastup?

“Prilagodba na zemlju uvijek traje dugo. Četiri dana treninga je malo, ali puno će ovisiti o samopouzdanju i formi igrača uoči ovog tjedna. Marin je finalom u Marseilleu ulovio dobru formu. Kasnije se odlaskom u Acapulco i povratkom u Europu malo izmučio, ali što se tiče forme i samopouzdanja nema problema i sigurno će se prilagoditi na zemlju. Bornu smo prošle godine vidjeli u Brazilu na zemlji, odigrao je dva odlična meča nakon betona, i sigurno ni on neće imati prevelikih problema, tim više što voli zemlju. On u Davis Cupu uvijek daje najbolje, čak i više nego što je moguće u tom trenutku, ima više hrabrosti i samopouzdanja uz tim koji je pored njega i bit će na nivou”, rekao je Krajan.

Povratak na Net.hr