ODUŠEVLJEN POBJEDOM

IZBORNIK BLISTA OD SREĆE: ‘Sad smo u startnoj kućici druge vožnje i vidimo cilj. Ne smijemo se poskliznuti’

Pobjeda Hrvatske nad Ukrajinom s posebnim je zadovoljstvom dočekao izbornik Ante Čačić ipak bila mu je to prva službena domaća utakmica pred navijačima.

“Prvo moram čestitati igračima na dobro odrađenom poslu. Hvala navijačima koji su došli u velikom broju. S nova tri boda napravili smo veliki posao. Ukrajina je pokazala zašto je do sada bila neporažena, odlična su momčad”, kazao je Čačić pa se okrenuo analizi.

KALINIĆEVA MAJSTORIJA ZA TRI BODA: Ispunjeni i glasni Maksimir vodio Hrvatsku do velike pobjede

“Prvo pluvrijeme smo trebali bolje iskoristiti. U nastavku smo energetski pali i zato su gosti imali nekoliko prilike, ali Hrvatska je zasluženo pobijedila. Ponavljam, danas nam je velika pomoć bila na tribinama. Hvala im na fantastičnom i poticajnom navijanju. Vjerujem da ćemo tako svi zajedno nastaviti”, poručio je Čačić

Osvrnuo se i na igru Marija Mandžukića, koji je pokrpao rupu na lijevoj strani s obzirom na to da Ivan Perišić nije imao pravo nastupa.

“Možemo mu čestitati na tome kako je odigrao i pokrpao rupu na lijevoj strani”, kazao je izbornik te ja nastavio.

“Teško je ne biti zadovljan jer smo po prvi put nastupali u ovom sastavu. Možda je malo Tin bio imresioniran, ali rezultat je najbitniji. Da se poslužim skijaškim riječnikom, odradili smo prvu vožnju odlično, a sada nas čeka druga. Sad smo u startnoj kućici druge vožnje i vidimo cilj. Sada moramo paziti da se ne ‘poskliznemo'”, poručio je Čačić.

“Novi ugovor? Zahvaljujem se čelnicima Saveza. To je velika satisfakcija za moj dosadašnji rad. Nadam se da će me igrači i dalje pratiti”, jasan je izbornik.

“Pobjeda Islanda? Očekivan rezultat. Moramo u narednoj utkamici s njima biti dobri. Što se tiče Estonije na taj susret neću voditi sve igrače. Oni koji igraju u Ligu prvaka neće ići s nama. Kalinić ima poteškoća pa ću i njega osloboditi”, završio je.

Povratak na Net.hr