NEDOVRŠENI POSAO

IZAZOV ZA PORTUGALCA: Ovih devet rekorda Ronaldo još nije srušio u dresu Reala

Portugalac Cristiano Ronaldo (31) vlasnik je brojnih rekorda u dresu Real Madrida.

Kao jedan od najboljih igrača u povijesti prije desetak dana nagrađen je novim petogodišnjim ugovorom. Poručio je on tim povodom kako i nakon isteka tog ugovora misli i dalje igrati, barem još deset godina.

S obzirom na to izvjesno je da će porušiti još poneki rekorde. Ako ispuni svoje obećanje i ostane aktivan još deset godina možda će mu to biti dovoljan period da prestigne Lionela Messija na mjestu prvog strijelca u povijesti La Lige. Argentinac je do sada zabio 320 prvenstvenih pogodaka, dok je Potugalac na brojci od 265.

Ronaldo će pak već za dva tjedna imati priliku prestići legendarnog Alfreda di Stefana, koji se u derbijima s Barcelonom 18 puta upisao u strijelce. Ronaldo je trenutno na brojci 16.


Malo teži zadatak bi će mu prestići još jedna od najvećih legendi i strijelaca u klupskoj povijesti. Ferenc Puškaš u jednoj je sezoni (1960-61.) uspio postići 14 golova u Kupu Kralja. Ronaldo ih je u jednoj sezoni u tom natjecanju dao najviše sedam.

Veliki Mađar postavio je još par izazova Portugalcu. Naime, 1965., s 38 godina i 233 zabio je Sevilli. Puškaš je još uvijek najstariji Realov strijelac od Drugog svjetskog rata. Ujedno Mađar je bio najstariji igrač koji je zaigrao u Realu, a navedena utakmica bila mu je posljednja.


S obzirom da je Ronaldo najavio da će igrati do 41. godine života možda uspije srušiti i ove rekorde.

Čilenaska legenda Ivan Zamorano autor je najbržeg Realova gola u povijesti. Samo 12 sekundi trebalo mu je da u rujnu 1994. zabije Sevilli.

Dugogodišnji kapetan i ikona kluba, Raul, ima pak najviše nastupa za Real. Napustio je klub nakon 741 odigrane utakmice. Ronaldo ih je za sada odigrao 360.

Iker Casillas drži rekord po broju nastupa za Madriđane u Ligi prvaka. Do odlaska u Porto proveo je 152 utakmice na vratima Reala u elitnom klupskom natjecanju. Ronaldo je na brojci od 79.

Za kraj, imat će mogućnost nadmašiti Roberta Carlosa. Brazilac je stranac s najviše nastupa za prvake Europe u španjolskom prvenstvu. Carlos je u 11 godina odigrao 370 prvenstvenih utakmica, dok je Ronaldo trenutno na 244.

 

Povratak na Net.hr