IZ HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA SE OGLASILI O ODGODI IGRARA: / 'Japan je bio spreman, ali svijet nije...'

Image
Foto: Viola Kam / SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

'Ne vjerujem u mogućnost održavanja OI u jesen ili zimu, jer kako sada stvari stoje, i takvi termini su dvojbeni i nesigurni'

24.3.2020.
17:31
Viola Kam / SOPA Images / Sipa Press / Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša na vijest o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju za gdinu dana izjavio je kako je i osobno bio zagovornik takvog epiloga u situaciji rastuće zaraze koronavirusom u svijetu.

Image
ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE: /

Japanski premijer i čelni čovjek MOO-a dogovorili se kad će se održati

Image
ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE: /

Japanski premijer i čelni čovjek MOO-a dogovorili se kad će se održati

"Očekivana je to odluka MOO-a i organizatora Igara, donesena na temelju razumnog prosuđivanja prilično zabrinjavajuće situacije u svijetu. Donesena je u interesu sporta i apsolutna je pravodobna. Domaćini su već lansirali uzrečicu: 'Japan je bio spreman, svijet nije', a tako zapravo i jest. O novom terminu bit će još govora i dogovora, a prema izjavi japanskog premijera Abea, Igre će se održati najkasnije do ljeta iduće godine. Ne vjerujem u mogućnost održavanja OI u jesen ili zimu, jer kako sada stvari stoje, i takvi termini su dvojbeni i nesigurni, posebno jesenski. Prema mojem mišljenju, najbolje bi bilo održati ih u istom terminu iduće godine pa onda sve odrađene rezervacije samo prolongirati za godinu dana", izjavio je Mateša koji se osvrnuo i na temu što su ovom odlukom dobili, a što izgubili hrvatski sportaši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osobno sam bio za odgodu Igara'

"Ni hrvatski sportaši, ni Hrvatski olimpijski odbor nisu ništa izgubili. Oni naši sportaši koji su se kvalificirali na Igre, ostaju u programima HOO-a kao evidentni olimpijci. Drugi, pak, koji se nisu kvalificirali, imat će možda i veću šansu za odlazak na OI. Osobno sam bio za odgodu Igara, naravno, prioritetno zbog zdravlja sportaša, ali svakako i zbog toga da olimpijske kvalifikacije budu regularne, fer i korektne. U novonastaloj situaciji regularnost im ne bi trebala biti upitna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog operativca Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josipa Čopa nije iznenadila vijest o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju.

"Ovakva odluka je očekivana unatoč nedavno održanim video-konferencijama MOO-a u kojima je jednoglasno dana podrška japanskoj vladi da organizira Igre u istim terminima. Čini se da je pandemija koronavirusa prisilila čelnike MOO-a na promjenu stava i odgodu Igara za neki drugi termin, najvjerojatnije isto vrijeme iduće godine. Istina, iduće godine se može razmišljati čak i o pomicanju Igara nekoliko tjedana unaprijed jer kad bi išli unazad postoji rizik da padnu u vrijeme monsunskih kiša", rekao je Čop i potvrdio kako je odluka MOO-a prikladna s obzirom na situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo