Ivković odlazi: Vreme je da neko mlađi preuzme „Orlove“

Selektor ponovio da je radio posao koji niko drugi nije hteo i demantovao da je dobio placeve od Saveza

24.9.2013.
13:41
VOYO logo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da napušta kormilo "orlova", čiji je strateg u minulom periodu bio bez ugovora.

Ivković je na konferenciji za medije najpre opširno govorio o učinku na Eurobasketu, a potom rekao da "odlazi", jer je dogovor "i bio da do prvenstva Evrope vodi ovaj tim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazim, ali uvek ću biti tu kada mogu da pomognem i mislim da je vreme da neko mlađi preuzme tim. Ja sam se trudio da uvek budem primer svima. U medijima se pojavila priča o mojoj plati i o placevima koje sam dobio, a reći ću vam da ovaj posao radim volonterski. Odbio sam zbog reprezentacije neke unosne ugovore koji su bili tri miliona za dve godine. Porodica Ivković nikada nije dobila nikakav plac. Ja sam ovaj posao prihvatio jer ga niko drugi nije hteo. Mi imamo mnogo kvalitetnih trenera, Aleksandar Keser je uvek bio tu, uz reprezentaciju, i njegov učinak je nemerljiv. Ljudi iz Saveza će odlučiti ko će me naslediti na ovom poslu. Ko god da me nasledi, trebalo bi da zna da je igra za reprezentaciju privilegija za svakog trenera, ali i svakog igrača. Bilo je priča da se disciplinski kazne igrači koji ne žele da igraju za reprezentaciju, ali ja sam izričito protiv toga. Moj savet je da se pre objavljivanja spiska svaki igrač izjasni da li želi da igra za reprezentaciju. Meni ni jedan igrač, osim Mačvana, nije rekao da ne želi da igra. Što se mog ostanka u Savezu tiče... ja ću se uvek truditi, pre svega trenerima i udruženju trenera. Ja ću uvek raditi u interesu srpske košarke", rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo