IVICA KOSTELIĆ OTKRIO ŠTO ZUBČIĆU TREBA KAKO BI SE BORIO ZA VELIKI GLOBUS: / 'To mora napraviti ako ga želi osvojiti'

Image
Foto: PIXSELL

Do zadnje utrke bio je u borbi za Mali globus u veleslalomu

20.3.2021.
19:42
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je u zadnjem veleslalom sezone kojeg su skijaši vozili u subotu za Svjetski kup u Lenzerheideu drugo mjesto, dok su pobjeda i Mali kristalni globus pripali Francuzu Alexisu Pinturaultu.

"Danas drugo mjesto u veleslalomu stvarno sam jako sretan. Odskijao sam dobro dvije vožnje, drugi lauf je bio jako zatvoren. Trebalo se jako puno raditi i to sam stvarno jako dobro napravio", kazao je Zubčić nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić je trebao pobjedu, Pinturault je morao biti deseti, Odermatt 16-i. Takav rasplet nitko nije očekivao pa ni Zubčićev savjetnik IvicaKostelić.

"Teško, Zubin zaostatak je bio 99 bodova i samo u teoriji je on mogao preuzeti vodstvo. A znamo da se Pinturault borio za Kristalni globus, kao i Odermatt i znali smo da će oni danas biti na visini zadatka.", kazao je Kostelić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali kristalni globus osvojio je tako Pinturault sa 700 bodova. Švicarac Marco Odermatt završio je drugi u poretku veleslaloma, Filip Zubčić treći. U ukupnom poretku, veliki Globus ide u ruke Pinturaulta koji je osvojio 1200 bodova. Švicarac Odermatt je drugi, Austrijanac Marco Schwarz treći. Zubčić je na sjajnom petom mjestu.

Image
Image

Silver medalist Croatian Filip Zubcic celebrates after the Men's Parallel Giant Slalom event on February 16, 2021 at the FIS Alpine World Ski Championships in Cortina d'Ampezzo, Italian Alps.,Image: 591399419, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Savjet od Kostelića

Ove sezone Zubčić se šest puta popeo na postolje u veleslalomu. Ostvario dvije pobjede, tri druga i jedno treće mjesto."Šest postolja ove sezone, medalja sa Svjetskog prvenstva. Nije moglo bolje. Sve u svemu fenomenalna sezona i jako sam sretan i ponosan", poručio je Zubčić-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tim se slaže i IvicaKostelić koji vjeruje kako Zubčić može napasti i Veliki kristalni globus ali jedino ako će se kako kaže s time početi ozbiljno baviti.

"Izvrsna sezona nema se tu što reći. Za veliki Globus trebat će mu još jedna disciplina. Nadam se da će raditi i usavršiti i neku drugu disciplinu osim veleslaloma", smatra Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić će sutra ponovno na start, za oproštaj od sezone lovi dobar rezultat u slalomu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo