AKO ON TAKO KAŽE

IVANIŠEVIĆ PROGOVORIO O ČOVJEKU KOJU MU JE ZAGORČAO ŽIVOT: ‘On mi je uništio život i snove. Nisam mogao spavati zbog njega’

Ivanišević je u svoje vrijeme igrao s pregršt velikana, ali jednog je izdvojio kao uvjerljivo najtežeg

Legendarni hrvatski tenisač, a danas trener, Goran Ivanišević, otkrio je u razgovoru za Tenisku kuću slavnih tko mu je bio najgori protivnik u karijeri. Ivanišević je u svoje vrijeme igrao s pregršt velikana, ali jednog je izdvojio kao uvjerljivo najtežeg.

“Definitivno je to Pete Sampras. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao spavati”, rekao je Ivanišević i zatim objasni razloge.

“U polufinalu Wimbledona 1994 pobijedio sam Beckera 6:2, 7:6, 6:4. Bio je to sigurno moj najbolji meč na Wimbledonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa. Igrao sam nevjerojatno. Nije imao nikakve šanse, a znate što znači Boris na travi? Sjećam se da mi je, kad smo se nakon meča rukovali na mreži, rekao: ‘Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš ovaj turnir’. A onda finale i čovjek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji”, rekao je Goran i zatim nastavio s pričom.

PixsellFoto: Igor Kralj/PIXSELL

“Prva dva seta je dobio u tie-breaku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred. Imao sam priliku iduće godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji cijeli meč, ali ključne poene je on dobivao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao déjà vu. Iznimno sam ponosan što sam igrao u eri Petea Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i dijelio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisača u povijesti. Ipak, uništio mi je život 20 godina”, završio je Ivanišević.

Povratak na Net.hr