ISPOVIJEST LEGENDE KOJA JE BACILA JUGOSLAVIJU U OČAJ: / 'Da sam zabio ne bi bilo rata'

Image
Foto: Screenshot

Bivši jugoslavenski nogometni reprezentativac Faruk Hadžibegić bio je jedan od trojice igrača koji su na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990.

13.10.2016.
16:59
Screenshot
VOYO logo

Osim njega to je pošlo za rukom Draganu Stojkoviću i Dragoljubu Brnoviću. Više od 26 godina prošlo je od te utakmice, a Hadžibegića toliko boli taj poraz da je u razgovoru za francuski 20minutes rekao kako ne bi došlo do krvavog rata da je Jugoslavija prošla dalje.

"Da sam dao gol prošli bi u polufinale. Ne zvuči pretenciozno, ali mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidim što se danas u svijetu događa očito je da se ništa nije naučilo iz povijesti. Ovo nije problem kulture, religije ili ekonomije. Ovo je politika", poručio je Hadžibegić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda FK Sarajeva bila je prije rata u dobrom odnosu s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije rata je bio psiholog u klubu. Osam godina je bio s nama. Poznajem ga dobro. Bio je dobar momak i o svemu smo s njim razgovarali. Nismo niti mogli zamisliti što će kasnije biti. Bio sam šokiran. Danas ga mrzim iako u mojoj religiji mržnja nije moguća. Ovo je drugačije i ne mogu mu oprostiti zbog svih ubijenih", kazao je Hadžibegić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskoj te je vodio klubove poput Sochauxa, Betisa, Troyesa i drugih. Bio je i na klupi Bosne i Hercegovine, dok je danas trener Valenciennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo