ISPADANJE DINAMA IZ EUROPE RAZVESELIO SUSJEDE: / 'Srpski nogomet konačno može odahnuti'

Image

Modri se nisu uspjeli probiti među četiri najbolje momčadi Europske lige

16.4.2021.
8:50
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. Nakon domaćeg poraza 0-1, "Modri" su u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige poraženi na gostovanju kod Villarreala s 1-2 ostavši bez plasmana u polufinale Golove za "Žutu podmornicu" zabili su PacoAlcacer (36) i GerardMoreno (43), dok je gol za Dinamo postigao MislavOršić (75).

Image
OMILJENI NOGOMETAŠ PONOVNO NA SCENI: /

'Ovaj Dinamo ima mu*a, dečki su barabe poput nas 2001./2002. Svaka čast svima'

Image
OMILJENI NOGOMETAŠ PONOVNO NA SCENI: /

'Ovaj Dinamo ima mu*a, dečki su barabe poput nas 2001./2002. Svaka čast svima'

Ovu utakmicu s posebnom su pozornošću popratili mediji u susjednoj Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpski nogomet konačno može odahnuti: Dinamo Zagreb i Slavija porazima razveselili Zvezdu i Partizan", ističe srpski Telegraf i pojašnjava zašto.

Image
Image

"Iako srpski nogomet nije imao predstavnika u četvrtfinalu Europske lige, večerašnje revanše, posebno utakmice u Pragu i Villarrealu, s pažnjom su pratili mnogi ljubitelji nogometa. Razlog je borba za bolji nacionalni koeficijent na Uefinoj ljestvici, koji određuje lakši prohod klubovima u kvalifikacijama u godinama koje dolaze. Srbija je trenutno na 16. mjestu, jednom ispod željenog 15. , koje donosi dva mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka i sudionika u Europskoj ligi", ističu i nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša zemlja u ovoj sezoni poslije ispadanja Zvezde u 1/16 finala od Milana više nema šanse da pretekne Cipar na 15. mjestu, ali je bilo bitno da ne padne ispod 17. mjesta, koje također donosi privilegiju da se preskoči prvo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka u sezoni 2022/23, što posebno raduje Crvenu zvezdu i Partizan, glavne konkurente za titulu u Srbiji za narednu sezonu.

Image
Image

Ovu poziciju Srbiji su do večeras mogle ugroziti samo još Češka i Hrvatska. Zato još jedan poraz Dinama u Španjolskoj od 2:1 itekako odgovara srpskom nogometu, jer Hrvatska nije osvojila bodove, niti napravila pomak na listi. To našem nogometu daje bolje početne pozicije za narednu sezonu, gdje Srbija ima realne šanse da se domogne i 15. mjesta i dobije dva sudionika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpskom nogometu također odgovara i što je Arsenal u revanšu u Pragu isprašio Slaviju s čak 4:0 i tako onemogućio Česima da dobiju dodatne bodove. Da je Slavija kojim slučajem pobijedila ili remizirala, Česi bi pretekli Srbiju i zauzeli 16. mjesto", zaključuju.

Hrvatska je, inače 18. na Uefinoj ljestvici, a Češka 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo