DOŠLI PO NOVU PORCIJU

ISLANDSKI NOVINAR TUGUJE U MAKSIMIRU: ‘Taj ružni stadion simbol je našeg razočaranja’

Islanđani nisu nimalo hladni, barem kad je u pitanju nogomet. Najpopularnija igra na svijetu je poput gejzira zagrijala najsjeverniju europsku državu, a Islanđani su i ovaj put s velikim ambicijama stigli u Maksimir.

EPSKA UTAKMICA EPIC BROZA: Brozović majstorijama srušio Island, Perišić u sudačkoj nadoknadi učinio neviđenu glupost

Nadali su se da će ovaj put biti drugačije nego 2013. godine kad ih je Hrvatska zaustavila na posljednjoj prepreci za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

‘Obećao sam si da više nikad neću doći na Maksimir’

“Kad sam nakon tog poraza, silno razočaran ušao u avion za Island, obećao sam si da više nikad moja noga neće kročiti u Maksimir. Ali, pogazio sam obećanje”, napisao je u najavi utakmice za Fotbolti.net islandski novinar Elvar Geir Magnusson. 

Ponadao se

Pogotovo nakon odličnog nastupa Islanda na Euru, gdje je momčad stigla do polufinala te sjajnog starta u kvalifikacijama u kojemu je nakon tri utakmice skupljeno sedam bodova, isto koliko je do sinoć imala i Hrvatska.

No, Maksimir, derutni stadion čiju su narušenu estetiku sinoć naglašavale sablasno prazne tribine, još je jednom bio nesretan za Island, Hrvatska je slavila 2:0.

Simbol razočaranja

“Taj ružan stadion bio je u mojoj glavi simbol razočaranja, nisam mogao zaboraviti sliku igrača koji plaču nakon utakmice. Međutim, kako se bližila utakmica, optimizam je rastao i ipak sam odlučio ponovno doći u Zagreb. Mislio sam kako je ovo luda momčad i kako nikad ne znaš što su u stanju učiniti. Zato ju je uvijek dobro pratiti izbliza. Došao sam u Maksimir, nadajući se da će se u subotu promijeniti moja sjećanja na taj stadion”, napisao je Magnusson u svojoj kolumni.

Međutim, Brozović je ovaj put potopio nade Islanđana i njihovih novinara.

Povratak na Net.hr