ISLANĐANE UHVATILA EUFORIJA: / 'Dovedite mi tog Messija! Hrvatska? Znamo da ih možemo pobijediti'

Image
Image

Gudmundsson ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine.

6.12.2017.
19:01
VOYO logo

Nakon sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a potom i plasmana na svjetsko prvenstvo u Rusiji, redove islandske nogometne reprezentacije zahvatila je euforija.

"Dovedite mi tog Messija," kazao je sa smiješkom krilni igrač Burnleyja i islandske reprezentacije Johann Berg Gudmundsson nakon što je ždrijeb spojio Island i Argentinu u skupinu D World Cupa. U istoj skupini igrat će i hrvatska reprezentacija i Nigerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plasman nogometne reprezentacije na svjetsko prvenstvo predstavlja veliku stvar za našu zemlju. Mi smo najmanja nacija koja se plasirala na SP i za sve nas je to poseban trenutak," kazao je 27-godišnji Gudmundsson.

Euro za pamćenje

Premda do početka World Cupa ima još šest mjeseci, Gudmundsson je priznao kako ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je to početka SP-a još mnogo vremena i svi se moramo koncentrirati na svoje klubove, međutim jedva čekam početak turnira i prvo kolo protiv Argentine. Naravno, Argentina će biti favorit u toj utakmici, branit ćemo se 95 posto vremena, međutim pokušat ćemo ih iznenaditi," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Hrvatskoj i Nigeriji

Prokomentirao je on i Hrvatsku.

"Opet smo u skupini s Hrvatskom. Nisam previše sretan zbog toga. Igrali smo s njima u play-offu za odlazak u Brazil i bili smo sada s njima u kvalifikacijskoj skupini. Međutim, znamo da ih možemo pobijediti", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nigerija? Riječ o jednom od najtežih suparnika koje smo mogli dobiti izvan Europe, ali svašta se može dogoditi na velikom turniru poput SP-a", smatra Islanđanin.

Island je na EURO-u u Francuskoj 2016. godine bio jedno od najugodnijih iznenađenja. U skupini F Island je bio drugi iza Mađarske, a ispred Portugala, a potom je u osminu finala priredio senzaciju izbacivši Englesku. Sjajnu islandsku priču završila je Francuska u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je to EP za pamćenje. Sada nas očekuje još jedno veliko natjecanje. Igrat ćemo protiv Messija i Argentine. Messi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji nogometaš na svijetu. Bit će to pravi test, igrati protiv najboljeg na svijetu," dodao je Gudmundsson koji je u dresu islandske vrste upisao 63 nastupa i postigao sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo