NAKLON DO PODA

INCIJATIVA VLASNIKA MAVERICKSA PRERASLA U POKRET: NBA zvijezde napravile presedan, možete li zamisliti nešto slično u Hrvatskoj?

Igrači i vlasnici klubova pronašli su odgovor na krizu koja je pogodila NBA zbog koronavirusa

Ideja koju je odmah u srijedu, čim je prekinuto natjecanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, iznio vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericksa Mark Cuban o skupljanju sredstava za radnike u dvoranama koji su iznenada ostali bez posla zbog izbijanja pandemije koronavirusa prerasla je u pravi pokret diljem SAD-a.

Mavericksi su objavili kako će sa svojim partnerima osigurati sredstva kako bi se radnicima u njihovoj dvorani isplatili isti iznosi kao da su odradili sve pripreme za šest domaćih utakmica koliko bi klub odigrao tijekom 30-dnevnog prekida natjecanja.

Kevin Love se prvi priključio

Na Cubanov poziv prvi se još u četvrtak priključio krilni centar Cleveland Cavaliersa Kevin Love koji je donirao 100,000 dolara radnicima koji pripremaju dvoranu u Clevelandu za utakmice uz objavu:

“Nadam se kako će mi se u ovo krizno vrijeme i ostali priključiti u pomaganju zajednici”.

U petak je na Loveovu gestu reagirao krilni centar Detroit Pistonsa Blake Griffin koji je također donirao 100,000 dolara uz tweet:

“Samo slijedim primjer”.

Kompanija koja je vlasnik dvorane u Detroitu donirat će milijun dolara za honorarne radnike, a isti su iznos svojim honorarnim radnicima odlučili donirati i vlasnici, igrači te treneri Golden State Warriorsa.

Aktualni MVP NBA lige, krilo Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo također je donirao 100,000 dolara za radnike u njegovoj domaćoj dvorani, dok je prvi izbor prošlogodišnjeg “drafta” i član New Orleans Pelicansa Zion Williamson odlučio isplatiti jednomjesečne plaće svim radnicima u njegovoj domaćoj dvorani.

Nakon toga su gotovo svi NBA klubovi objavili kako će prikupiti određena sredstva za radnike u svojim dvoranama koji su iznenada ostali bez posla zbog više sile, a pridružili su im se i hokejaški NHL klubovi kojima je sezona od četvrtka također prekinuta.

Povratak na Net.hr