IMA LI NADE ZA HRVATSKOG MESSIJA? / Ove dvije stvari Halilović mora napraviti kako bi oživio karijeru

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Godinama su mu mediji tepali da je 'hrvatski Leo Messi' ili da je novi 'Luka Modrić, međutim karijera Alena Halilovića od odlaska iz Dinama u Barcelnu na silaznoj je putanji.

11.11.2016.
9:19
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Otkako je 2014. napustio Dinamo Halilović se cijelo vrijeme traži. U Barceloni je imao dosta neuspješnu prvu sezoun gdje je nastupao za B momčad. Tračak nade da se ipak vraća bio je prošle godine kada je u nekoliko utamica u dresu Sportinga iz Gijona oduševio fanove.

Iako se pojavila nada da će imati budućnost u Barceloni na kraju je otišao u Njemačku, u HSV, klub koji je u posljednji tren izborio ostanak u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za sada stvari stoje to mu je možda i najveći promašaj u karijeri. Ukupno je u Bundesligi ove sezone upisao tek 137 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je on kao talentirani kreativac slabijih defenzivnih mogućnosti odabrao krivu ligi, ali i krivi klub. Teško je iskazati kreativnot u klubu koji se bori za ostanak", rekao je za Sportske novosti DamirBurić, bivši trener Hajduka koji je veliki dio karijere radio u njemačkom nogometu.

Smatra kako je problem što je Halilovića u HSV doveo sada već bivši trener BrunoLabbadia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova smjena bila je glupost čelnika jer je riječ o vrsnom stručnjaku i treneru koji je spasio klub od ispadanja. Potjerali su ga jer je HSV imao jedan bod u pet kola, ali su zanemarili činjenicu da su grali dobar nogomet. HSV ne bi bio tu da je on ostao, a i Halilović bi imao dobar status. Labbadia je znao zašto ga dovodi", poručio je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak u Španjolsku i naporno treniranje

Pojasnio i i to da je Labbadia zasigurno radio na tome da Halilović poopravi defenzivni dio igre pa i neke druge stvari problematične kod mlađih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je imao viziju kako iskorisiti njegovu kreativnost. Novi trener Markus Gisdol ne poznaje ga kao igrača. Nije mu stalo do njegove kreativnosti i gleda samo kako mu pridonosi na treninzima. U Njemačkoj se na treningu uvijek mora dati maksimum. Alen mora zapeti i s pravim radom se uvijek može nametniti", kazao je Burić, koji smatra da je za Halilovića ipak puno bolja španjolska liga jer je milosrdnija prema mladim igračima.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo