IKONA ŠPANJOLSKOG NOGOMETA UPOZORAVA: / 'Na ovom Euru nemaš priliku za popravak'

Image
9.6.2016.
13:49
VOYO logo

"Nadamo se obrani naslova europskog prvaka. Imamo dobre igrače, no sve je bitno - imati sreće i biti u dobroj formi. Turska, Češka i Hrvatska imaju također dobre igrače, to su snažne momčadi i bilo kakav posrtaj na prvenstvu poput ovog doveo bi nas u situaciju da plivamo protiv struje. Nije ovo prvenstvo poput nekih ranijih gdje se može kiksati na početku pa sve ispraviti", izjavio je Casillas po dolasku u kamp na zapadu Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se pretpostavlja da će mu izbornik Vicente Del Bosque dati prednost pred Davidom De Geom, čitatelji Marce stavili su vratara Manchester Uniteda ispred Casillasa, rekordera po broju nastupa.

Promijenilo se puno toga od 2008.

Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenilo se puno stvari od te 2008. Bila je to jedna reprezentacija s novitetom u igri i nitko nas nije svrstavao među favorite. Naslov je bio zaslužen zbog igre, zbog grupe koju smo činili te zbog zemlje koja je prolazila kroz teške trenutke", rekao je Casillas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada, osam godina kasnije, momčad se promijenila, ovdje su neki novi igrači što je normalno. No i još uvijek ostaje nešto što smo imali i tada. Nadam se da će 'veterani' pomoći mladima za zauzmu mjesta", dodao je.

Prekretnica protiv Italije u četvrtfinalu

Smatra da je pobjeda na jedanaesterce protiv Italije u četvrtfinalu 2008. bila prekrektnica za ovu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do tada je postojala frustracija i pesimizam pa nam je takva pobjeda nad tadašnjim svjetskim prvacima dala zamah. Naša budućnost počela je tijekom tih penala", rekao je. "Iza nas su slavne godine i bit će teško ponoviti taj uspjeh, no vjerujem da možemo osvojiti Euro", napomenuo je.

Za njega je najvažniji trenutak bio debi za reprezentaciju 2000. godine. "I naravno naslovi europskog i svjetskog prvaka. Sve što sam doživio proteklih godina bio je jedan izniman uspjeh", zaključio je Casillas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo