Igokea otkazala učešće u kvalifikacijama za Evroligu

Pitanje je da li će umesto šampiona BiH nastupati neki tim iz ABA lige

Košarkaši klub Igokea, šampion Bosne i Hercegovine i pobednik ligaškog dela Jadranske lige odustao je danas od nastupa u kvalifikacijama za Evroligu i naredne sezone igraće u Evrokupu.

Kako se navodi u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu kluba postoji nekoliko razloga za ovakvu odluku.

Prvi razlog je to što, kada bismo se kvalifikovali za takmičenje, ne bismo imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo, pre svega kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman. Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica koje ćemo igrati u sportskoj dvorani u Laktaši – kaže se između ostalog u saopštenju.

Iz Igokee su poručili da će narednih dana obaviti razgovore sa svim igračima iz prethodne sezone i da će pokušati sa svima da obnove saradnju, kao i sa trenerom Draganom Bajićem, prenosi Tanjug.

Ukoliko, ipak, ne dođe do dogovora sa Bajićem novi trener Igokee biće isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati – zaključuje se u saopštenju Igokee.

Evroliga odlučuje ko će umesto Igokee u najelitnije takmičenje

Rukovodstvo ABA lige tvrdi da samo čelnici najeltnijeg evropskog takmičenja mogu da donesu konačnu odluku ko će popuniti mesto prvaka BiH u kvalifikacijama, koji je odustao od nastupa.

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac rekao je da će čelnici Evrolige odlučiti koji će klub zameniti Igokeu.

Evroliga će to odlučiti, uopšte ne znam da li će to biti predstavnik ABA lige – rekao je Lisac, prenosi Beta.

Povratak na Net.hr